Skip to content

Peuteropvang voor alle gezinnen in Wassenaar

19 maart 20182 minute read

Wassenaar – Alle Wassenaarse peuters van 2,5 tot 4 jaar krijgen de mogelijkheid om twee dagdelen per week een voorschoolse voorziening te bezoeken. Dit kan gaan om een plek bij de kinderopvang of bij een peuterspeelzaal. Deze week stelde de gemeenteraad van Wassenaar de subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang vast. Hiermee krijgt ieder kind de kans op een goede start in het primair onderwijs.

Nieuwe Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk
Sinds 1 januari 2018 is er een nieuwe Wet harmonisatie Kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Daarbij zijn door het Rijk en de gemeenten afspraken gemaakt waarbij het Rijk kinderopvang van werkende ouders of verzorgers financiert (kinderopvangtoeslag) en de gemeente bijdraagt in de kosten voor opvang van peuters van niet-werkende ouders of verzorgers.

Een goede start in het basisonderwijs
Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Gratis opvang voor peuters komt er niet, maar de gemeente investeert dusdanig dat de peuteropvang voor ieder gezin betaalbaar is. Elke peuter kan in Wassenaar 2 keer 3 uur per week gebruik maken van een voorschoolse voorziening. Dat biedt een basis voor een goede start in het primair onderwijs.”

De gemeente betaalt een percentage van de kosten van de peuteropvang. De hoogte van deze tegemoetkoming hangt af van het inkomen van de ouders of verzorgers. Hoe lager het inkomen, hoe hoger de bijdrage. De gemeente hanteert de landelijk vastgestelde prijs van maximaal € 7,45 per uur. De regeling geldt vanaf 1 januari 2018. Informatie over de regelingen ontvangen gezinnen via de voorschoolse voorzieningen.

Tags

PeuteropvangWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top