Skip to content
Foto: Anton Overklift

GroenLinks, Democratische Liberalen Wassenaar en PvdA reageren op voorlopige uitslag

22 maart 20182 minute read

Wassenaar – Na de voorlopige uitslag van vanochtend, hebben wij alle partijen om een reactie gevraagd. Sommige willen nog even wachten op de officieel uitslag maar de eerste 3 reacties zijn binnen. We verwachten morgen een reactie van iedereen te hebben.

Lijst 4 GroenLinks Wassenaar, Lijsttrekker Aart van Sloten
Allereerst felicitaties voor de winnaars en dank aan iedereen die op GroenLinks heeft gestemd. Bij GroenLinks is de teleurstelling groot, tegen de landelijke trend in verliezen we iets en daarmee net onze tweede raadszetel. Het gaat moeilijk worden om een gedegen coalitie samen te stellen. Ook met 1 zetel blijft GroenLinks vechten voor een sociaal en duurzaam Wassenaar. Alle hulp is daarbij welkom, ga naar https://wordlid.groenlinks.nl, wordt lid en draag bij!

Lijst 5 Democratische Liberalen Wassenaar, Lijsttrekker Ben Paulides
Wij zijn blij met de verdubbeling van het aantal zetels voor DLW. Nu afwachten wat de onderhandelingen gaan brengen om te komen tot een coalitie. DLW is voorstander van een raadsbrede coalitie zoals in de periode .2013-2014 waarin bijna iedereen aan de coalitie deelnam ( alleen www niet); maar de kans op een raadsbrede coalitie lijkt erg klein gezien recente uitspraken van een van de lijsttrekkers tijdens het lijsttrekkersdebat van de Vrienden van Wassenaar.

Lijst 7 PvdA Wassenaar, Kandidaat Henri van Smirren
Zoals het er nu naar uitziet heeft, ondanks het landelijk beeld, de Partij van de Arbeid in Wassenaar haar zetel behouden. Als dit de definitieve uitslag is kunnen we het geluid van een progressieve politiek en de sociaal democratie weer in de raad laten horen. Wij feliciteren de politiek partijen (VVD, Hart voor Wassenaar en DLW) die zetelwinst hebben behaald en hopen op een constructieve samenwerking in de komende vier jaar.

Tags

GR2018ReactiesWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top