Skip to content
Foto: Anton Overklift

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen en reacties partijen

23 maart 20183 minute read

Wassenaar – Er is niets veranderd ten opzichte van de voorlopige uitslag. VVD Wassenaar heeft de meeste stemmen weten binnen te halen en groeien van 4 naar 6 zetels. Maar de grootste groeiende partij is Hart voor Wassenaar die van 1 naar 3 zetels gaat. Daarnaast ook winst voor de Democratische Liberalen Wassenaar van 1 naar 2 zetels. Verlies is er voor de landelijke partijen CDA, D66 en GroenLinks ook Lokaal Wassenaar de fusiepartij van Wat Wassenaar Wil en Passie voor Wassenaar, samen goed voor 5 zetels, zakken naar 3 zetels. PvdA Wassenaar blijft stabiel met 1 zetel.

 

Aantal stemmen

Aantal zetels

VVD

3239

6

Hart voor Wassenaar

1871

3

Lokaal Wassenaar!

1737

3

CDA

1580

3

DLW

1012

2

D66

976

2

GroenLinks

816

1

PvdA

530

1

Reacties politieke partijen

Lijst 1 VVD Wassenaar
De VVD wil alle Wassenaarders bedanken die hun stem hebben laten horen. Gemeente politiek staat dicht bij de mensen. Daarom zijn we extra blij dat zoveel mensen hun stem aan de VVD hebben gegeven. Voor ons is het allerbelangrijkste dat er een bestuur komt dat Wassenaar de komende 4 jaar goed bestuurt én de koers uitzet voor de jaren erna.”

Lijst 2 CDA Wassenaar, Lijsttrekker Hubert Schokker
Het CDA Wassenaar wil de kiezers die op haar gestemd hebben enorm bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Het CDA Wassenaar had graag haar zetelaantal behouden. Het is niet anders, de kiezer heeft gesproken. Dit neemt niet weg dat wij ons de komende periode vanzelfsprekend volledig en vol hart en ziel blijven inzetten om het CDA geluid zo goed mogelijk te verwoorden in de gemeenteraad van Wassenaar. Ons motto luidt nog steeds Wassenaarders Samen.

Lijst 3 D66 Wassenaar
Nog geen reactie ontvangen.

Lijst 4 GroenLinks Wassenaar, Lijsttrekker Aart van Sloten
Allereerst felicitaties voor de winnaars en dank aan iedereen die op GroenLinks heeft gestemd. Bij GroenLinks is de teleurstelling groot, tegen de landelijke trend in verliezen we iets en daarmee net onze tweede raadszetel. Het gaat moeilijk worden om een gedegen coalitie samen te stellen. Ook met 1 zetel blijft GroenLinks vechten voor een sociaal en duurzaam Wassenaar. Alle hulp is daarbij welkom, ga naar https://wordlid.groenlinks.nl, wordt lid en draag bij!

Lijst 5 Democratische Liberalen Wassenaar, Lijsttrekker Ben Paulides
Wij zijn blij met de verdubbeling van het aantal zetels voor DLW. Nu afwachten wat de onderhandelingen gaan brengen om te komen tot een coalitie. DLW is voorstander van een raadsbrede coalitie zoals in de periode .2013-2014 waarin bijna iedereen aan de coalitie deelnam ( alleen www niet); maar de kans op een raadsbrede coalitie lijkt erg klein gezien recente uitspraken van een van de lijsttrekkers tijdens het lijsttrekkersdebat van de Vrienden van Wassenaar.

Lijst 6 Hart voor Wassenaar
Nog geen reactie ontvangen.

Lijst 7 PvdA Wassenaar, Kandidaat Henri van Smirren
Zoals het er nu naar uitziet heeft, ondanks het landelijk beeld, de Partij van de Arbeid in Wassenaar haar zetel behouden. Als dit de definitieve uitslag is kunnen we het geluid van een progressieve politiek en de sociaal democratie weer in de raad laten horen. Wij feliciteren de politiek partijen (VVD, Hart voor Wassenaar en DLW) die zetelwinst hebben behaald en hopen op een constructieve samenwerking in de komende vier jaar.

Lijst 8 Lokaal Wassenaar, Lijsttrekker Bert Ooms
Lokaal Wassenaar! feliciteert alle partijen met het door hun bereikte resultaat. Wij zijn als nieuwe partij met 3 zetels in de gemeenteraad de derde partij van Wassenaar geworden. Lokaal Wassenaar! zal op een constructieve wijze met andere partijen samenwerken in het belang van Wassenaar en zijn inwoners.

Tags

GR2018UitslagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top