Skip to content

Geslaagde Dag van de leerplicht in Wassenaar

23 maart 201846 second read

Wassenaar – Elk jaar wordt de derde donderdag in maart de Dag van de Leerplicht georganiseerd. Het is belangrijk dat alle kinderen in Wassenaar gebruik maken van hun recht op onderwijs. Op 15 maart organiseerde de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Wassenaar, samen met de leerplichtambtenaren, een sportmanifestatie voor de leerlingen uit groep acht van de Sint Jan Baptistschool.

De leerlingen volgden een parcours met sportactiviteiten. Ook moesten ze vragen over verzuim beantwoorden. Wethouder Zweerts de Jong verrichte de aftrap: “Leerplicht is zeer belangrijk. Zorg dat je problemen bespreekbaar maakt als het niet lukt om naar school te gaan. En natuurlijk is sport een enorme stimulans om fit IMG_2615 dag vd LP te blijven en met veel plezier naar school te gaan.”

Aan het einde van de manifestatie kregen alle leerlingen een goodiebag met iets lekkers en informatie over het jongerenwerk in Wassenaar. Het was een zeer geslaagde dag van de leerplicht. Op naar volgend jaar!

Tags

Dag van de leerplichtWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top