Ga naar hoofdinhoud

WZK jongens C wint met overmacht van koploper

26 maart 20182 minute read

Wassenaar – Het Jongens C team van WZK doorloopt een goed waterpoloseizoen. Vorig jaar werd de tweede plaats in de competitie behaald en dit jaar is het team onveranderd en nog iets uitgebreid. De leeftijden van de jongens zijn tussen de 12 en 14 jaar. De competitie werd goed begonnen. Ondanks dat het team niet altijd op volle sterkte kan zijn doordat het B-team versterking nodig heeft, gaat het team er altijd voor. Een aantal wedstrijden werd heel goed gespeeld en het was heel duidelijk dat de trainingen hun vruchten af wierpen. Het resultaat was tot afgelopen weekend een verdienstelijke 4e plaats in de competitie.

Zaterdag 24 maart stond de thuiswedstrijd tegen de koploper op het programma. Dit team, het tot dan toe ongeslagen LZ-De Zijl uit Leiden, had al eerder met ruime cijfers gewonnen van de Wassenaarse C-jeugd. Zoals elke wedstrijd begon WZK met frisse moed. Er ontstonden direct kansen voor beide partijen maar de tegenstander maakte het eerste doelpunt. Tot ieders verrassing ging de thuisploeg daar vrij makkelijk met 2-1 overheen. Het publiek ging er even goed voor zitten. Het was een leuke wedstrijd met veel uitbraken door WZK en handige acties waarbij de tegenstander de bal afhandig werd gemaakt. Tijdens het tweede partje wist WZK de stand uit te bouwen naar een knappe 5-1 ! De uitploeg was duidelijk niet voorbereid op zoveel tegenstand en had er gewoon geen antwoord op. De WZK trein denderde door naar 8-1 en pas in het laatste partje wist LZ-de Zijl iets terug te doen, waardoor de stand uiteindelijk op 11-3 uitkwam. Wie niet beter wist, kon denken dat deze uitslag niet klopte maar het was toch echt waar! Gewonnen met dikke cijfers van de koploper. WZK Cj1 staan nu 3e en hebben zelfs nog goede kans om weer tweede te worden! Ga zo door mannen!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top