Skip to content
copyright: Bas Albers

Documentaire over bokscoach Sharita van der Hulst in premiere

13 april 20182 minute read

Wassenaar – De nieuwe documentaire Fighting for Life zal op 13 april in premiere gaan tijdens het Sport Film Festival Rotterdam. De documentaire Fighting for Life geeft een unieke inkijk in de Zuid-Afrikaanse gevangenis Drakenstein Correctional Center en in het werk van de bokscoach Sharita van der Hulst die daar een boksprogramma heeft opgezet voor gevangenen. Sharita heeft een sterk geloof in de kracht van sport. Met haar professionele houding en enthousiaste inzet weet Sharita het vertrouwen te winnen van de gevangenen. Ze spreken vol lof over hetgeen zij leren en hoe dat hen verder helpt in hun verblijf binnen de gevangenis en ook daarbuiten.

Sharita is de dochter van de Wassenaarse bokscoach Harry van der Hulst.

Quote Sharita: “Ik ben opgegroeid met deze sport en heb de krachten van de bokssport steeds meer leren inzien. In een gecontroleerde omgeving deze sport beoefenen, maakt deze sport hoopvol en geeft je zelfvertrouwen. Door de bokssport aan te bieden in een gevangenis in Zuid-Afrika, heb ik kunnen zien hoe belangrijk het is een doel in het leven te hebben en deze niet uit het oog te verliezen. Zelf in hopeloze leefsituaties geeft sport een kans en die kans is krachtig.”

Fighting for Life is geregisseerd door Jamillah van der Hulst en de Zuid-Afrikaanse Ian Greyvensteyn. Partners van de premiere in Rotterdam zijn de Nederlandse Boksbond, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Boxing en G-Star RAW Rotterdam.

Partners van de premiere zijn De Nederlandse Boksbond, Rotterdam Boxing, Rotterdam Sportsupport en G-Star Raw.

De film is ook geselecteerd voor het BCN Sports Film Festival. De film zal tijdens dit festival op 3 mei vertoond worden in de Quatre Camins jeugdgevangenis in Barcelona. Sharita zal hierbij aanwezig zijn.

Fighting for Life (Trailer) from JaJa Film Productions on Vimeo.

Tags

Fighting for LifeSharita van der HulstWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top