Skip to content

Hawks – Wassenaar en Wassenaar – Hawks

17 april 20184 minute read

Wassenaar – Op zaterdag vertrekken de Groenen naar Dordrecht om de 3e wedstrijd van het seizoen te spelen. In de 1e inning is het voor Wassenaar 3 man op 3 man af. De Dordtenaren doen het wat dat betreft beter. De 3e nul valt pas bij de 7e slagman. The Hawks hebben dan wel al 2 punten gescoord. In de 3e en 4e inning komen daar nog 2 punten bij. De Groenen, hoewel beter aan slag, scoren pas in de 4e inning 2 punten. Einde van de 4e inning staan de Groenen 2 punten achter.

Tot en met de 7e inning gaat het gelijk op. Een aantal mooie spelsituaties maakt het voor het publiek een spannende wedstrijd, waarbij de 3e nul steeds “op tijd” valt.

In de 8e inning trekken de Groenen de stand gelijk. Er zijn al 2 nullen als Lucas Bekker dankzij scherp spelen, een honk stelen en door goed rennen op een honkslag van Rodys Martinus het 3e punt scoort. Rodys komt vervolgens binnen door het 2e honk te stelen en door een honkslag van Curtis Duinkerk waarmee hij het het 4e punt scoort. Stand dan 4-4.

In de 9e inning spelen beide coaches een tactisch spelletje. Maar ondanks een fraaie honkslag van Reangelo Castillo zien de Groenen geen kans meer om te scoren. Castillo gaat uit op het 2e honk op een slag van Radiqmir de Windt, die wel het 1e honk bereikt. Maar Khirstan Gibbs en Raniel Swalef gaan beiden uit. Bij The Hawks wordt een pinch runner op het 1e honk gezet, maar hij komt redelijk makkelijk binnen doordat Yorick Henson na een strike out, een opzettelijk 4-wijd, een 4-wijd, gevolgd door weer een strike out, vervolgens 4-wijd gooit, waarop de pinch runner binnen kan wandelen.

Op zondag zijn The Hawks te gast bij de Groenen.
Startende pitcher is Erik Remmerswaal. Ondanks dat hij in de eerste inning een honkslag tegen krijgt en een (zijn enige in de wedstrijd) 4-wijd gooit, komen The Hawks niet tot scoren. De Wassenaarders staan aan het einde van de 1e inning met 8-0 voor, met honkslagen van Jason Jacobus en Raul Jacobs. 2x een 2-honkslag van Raniel Swalef en Sigmar Eustacia en voor Jason Jacobus, voor de 2e keer aan slag, ook nog een home run, waarna Hawks de pitcher wisselt.

In de 2e inning krijgt Erik meteen een 3-honkslag, gevolgd door een 2-honkslag en daarmee 1 punt, tegen. Hij verwerkt dat mentaal goed en gooit direct daarop strike out (nummer 3) en strike out (nummer 4). Maar ook voor Wassenaar komt er een puntje bij. Sigmar Eustacia jaagt de bal hoog het veld uit de bomen in. Home run nummer 2 voor Wassenaar!

In de 3e inning lopen de Groenen verder uit met honkslagen van Pim Vijfvinkel, Mikel Vogels, Jason Jacobus, Raniel Swalef, Curtis Duinkerk en Lucas Bekker. Er komen 12 man aan slag voordat de 3e nul valt. Na de 3e inning is de stand 15-1.

In de 4e inning komt daar nog 1 punt bij dankzij een 3-honkslag van (alweer) Jason Jacobus, een honkslag van Reangelo Castillo en een 2-honkslag van Kelvi Martinez. Voor Wassenaar blijven dan 2 man op de honken achter op het moment dat de 3e nul valt.

In de 5e inning komen daar voor de Groenen nog eens 2 punten bij. Lucas Bekker en Jason Jacobus, ditmaal op het honk dankzij een 4-wijd, scoren.

In de 6e en 7e inning weten The Hawks niet te scoren. Wassenaar komt in de 7e inning niet meer aan slag, de mercy rule treedt in werking.

Jason Jacobus slaat in deze wedstrijd een 1-honkslag, een 2-honkslag, een 3-honkslag en een homerun: The cycle is binnen.
Erik Remmerswaal gooit de wedstrijd uit. Totaal krijgt hij 6 honkslagen tegen, gooit 1x 4-wijd en 10 strike outs in 7 innings op 29 slagmensen.

Volgend weekeinde vrijdagavond uit tegen DSS en zondag thuis op Sportpark Kerkehout in Wassenaar.

Tags

HonkbalSVWassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top