Skip to content
Pitcher Kirsten Fischer en slagvrouw Sietske Drijvers

Softbaldames BA Wassenaar verliezen de dubbel tegen BA Gophers

29 april 20182 minute read

Wassenaar – Op Koningsdag werd de onderlinge wedstrijd tussen BA Gophers en BA Wassenaar gespeeld. Beide teams zijn onderdeel van de Blue Angels softbal academy. Zoals verwacht was het meer ervaren Gophers een maatje te sterk voor het niet op hun niveau presterende Wassenaar.

De eerste wedstrijd stonden de meiden van Wassenaar niet sterk in het veld. Er werden te veel fouten gemaakt en Gophers maakte hier optimaal gebruik van door goed slagwerk en scherp honklopen. Aan slag deed Wassenaar nog wel wat terug en wist in de eerste inning de aansluiting te houden met een stand van 3-1, maar wist niet te voorkomen Gophers elke inning verder uitliep en de wedstrijd voortijdig eindigde in een winst voor Gophers (14-6).

De tweede wedstrijd gaf qua spel een ander beeld. BA Wassenaar speelde beter veldspel en blijf aan slag de honkslagen produceren. Maar ook hier had Gophers het sterkere spel en wist de wedstrijd met 9-2 te winnen.

Door de hosting van het talententeam van Blue Angels is er op SV Wassenaar attractief softbal te zien. Thuiswedstrijden zijn meestal op zondag om 11 uur en rond 13 uur.

OVER BLUE ANGELS
Blue Angels is de naam waaronder de Stichting Topsoftball Zuid Holland opereert. Deze stichting heeft het doel om topsoftbal in Zuid Holland Doel op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Om dit te kunnen bereiken is er in de afgelopen jaren een sterk fundament neergezet, waarin een gezonde doorstroom van getalenteerde jeugd softbalsters mogelijk is gemaakt. Hierdoor kan ook op langere termijn softbal op topniveau worden geborgd.

De Blue Angels organisatie heeft een grote winterschool, een softbal academy voor de jongste softbalsters, een Talent Team en drie topklasse teams. Daarnaast faciliteert Blue Angels voor onze regio de Little League competitie.

Blue Angels werkt samen met tal van verenigingen in de regio Den Haag en Rotterdam. BA Euro Stars speelt in de Silver League bij Euro Stars (Capelle a/d IJssel), Birds speelt in de Silver League bij Birds (Zoetermeer), BA Gophers speelt in de 1e klasse op Gophers (Maassluis) en het Talent Team BA Wassenaar speelt op het veld van SV Wassenaar. Naast deze host verenigingen zijn meerdere clubs uit de regio onderdeel van het samenwerkingsverband.

De softbalsters uit het Talent Teams spelen veelal op zaterdag in hun eigen clubcompetitie.

Tags

Blue AngelsSVWassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top