Skip to content

Honkballer SV Wassenaar twee keer onderuit tegen koploper

30 april 20182 minute read

Wassenaar – De honkballers van SV Wassenaar moesten dit weekend twee keer aantreden tegen het ongeslagen Kinheim uit Haarlem. Zaterdag werd er in Haarlem gespeeld. In deze wedstrijden hadden de Kerkehouters niets in te brengen. De uitstekende Haarlemse werper was te machtig voor de toch sterke slagploeg van de mannen van coach Eugene Henson. Slechts vier Wassenaarders kwamen op het honk door een honkslag. Daarentegen produceerden de Haarlemmers 15 hits. De wedstrijd was dan ook snel gespeeld en eindigde in een 10 – 0 overwinning voor Kinheim.

Zondag, op Kerkehout, werd het een hele andere wedstrijd. In de regen hadeen beide pitchers, met aan Wassenaar zijde Erik Remmerswaal de slagmannen aardig onder controle. In de eerste inning nam Wassenaar wel een 1 – 0 voorsprong. Op een honkslag van Curtis Duinkerk kon Sigmar Eustacia scoren. In de vijfde slagbeurt kwam Kinheim door een homerun op gelijke hoogte, 1 – 1. In de zevende inning kwamen de Haarlemmers op voorsprong, 1 – 2. Wederom door een homerun. Deze werd nog wel bijna boven het hek weggeplukt door de pas 16 jarige Jo Andy Ernestina. Werper Erik Remmerswaal werd gewisseld en waren het achtereenvolgens Yorick Henson en Vincent van Veen die de sterke Haarlemse slagploeg moesten tegenhouden. Dit lukte slechts ten dele. De Haarlemmers konden nog drie keer scoren. De stand werd daardoor 1 – 5. De Wassenaarders kregen nog wel wat kansjes om wat terug te doen. Maar helaas mocht het niet lukken. Ondanks deze nederlagen staan de Wassenaarders nog altijd op de zevende plaats. Een plaats bij de eerste acht betekent aan het eind van de reguliere competitie een plek in de nacompetitie voor promotie. Komend weekend speelt Wassenaar zaterdag in Haarlem tegen Sparks. Sparks staat één plaats boven de Wassenaarders. Zondag is de return op Kerkehout. Aanvang van beide wedstrijden is 14.00 uur.

Tags

HonkbalSVWassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top