Skip to content

Knappe verdeling van punten softbaldames BA Wassenaar in druk Hemelvaartweekend

14 mei 20183 minute read

Wassenaar – Gedurende het Hemelvaartweekend had BA Wassenaar een druk competitieweekend. Op Hemelvaartsdag speelden de jonge softbalsters tegen Angstgegner Red Lions uit Rijswijk. En op zondag uit tegen Gryphons in Rosmalen. Beide wedstrijden eindigden in een puntendeling.

De dubbel tegen Red Lions werd een ware thriller. Het ervaren team van Red Lions wist, met horten en stoten, de eerste wedstrijd te winnen met eindstand 8-10. Maar de dames van Wassenaar gaven zich nog niet gewonnen. In de tweede wedstrijd wisten zij een achterstand 5-8 om te buigen naar een 9-8 winst.

Op zondag trad BA Wassenaar weer aan voor een dubbel, nu in Rosmalen. Beide teams waren zeer sterk aan slag, maar BA Wassenaar maakte beduidend minder fouten en wist daardoor de eerste wedstrijd met een monsteruitslag 14-31 te winnen. De tweede wedstrijd verliep in het eerste deel voorspoedig, maar Gryphons wist zich in de wedstrijd terug te knokken en een stand van 11-18 om te zetten naar een eindstand van 22-21 en daarmee de andere twee punten binnen te slepen. Grote uitblinkers in deze wedstrijd waren Chelsie Robinson die gedurende 12 slagbeurten in twee wedstrijden een slaggemiddelde van 1.000 had, wat betekent dat ze een prestatie van 100% heeft geslagen en Tanisha van Krevel, die in de eerste wedstrijd een out of the park homerun sloeg.

Met deze wedstrijdenreeks presteert dit jonge talententeam in de eerste klasse nog steeds boven verwachting en blijven ze punten binnen halen.

Door de hosting van het talententeam van Blue Angels is er op SV Wassenaar attractief softbal te zien. Volgende week is er vanwege het NK Little League geen competitie. Op zondag 27 mei om 12 en ongeveer 14 uur spelen ze thuis op SV Wassenaar tegen de Cheetahs uit Beek.

OVER BLUE ANGELS
Blue Angels is de naam waaronder de Stichting Topsoftball Zuid Holland opereert. Deze stichting heeft het doel om topsoftbal in Zuid Holland Doel op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Om dit te kunnen bereiken is er in de afgelopen jaren een sterk fundament neergezet, waarin een gezonde doorstroom van getalenteerde jeugd softbalsters mogelijk is gemaakt. Hierdoor kan ook op langere termijn softbal op topniveau worden geborgd.

De Blue Angels organisatie heeft een grote winterschool, een softbal academy voor de jongste softbalsters, een Talent Team en drie topklasse teams. Daarnaast faciliteert Blue Angels voor onze regio de Little League competitie.

Blue Angels werkt samen met tal van verenigingen in de regio Den Haag en Rotterdam. BA Euro Stars speelt in de Silver League bij Euro Stars (Capelle a/d IJssel), BA Birds speelt in de Silver League bij Birds (Zoetermeer), BA Gophers speelt in de 1e klasse op Gophers (Maassluis) en het Talent Team BA Wassenaar speelt op het veld van SV Wassenaar. Naast deze host verenigingen zijn meerdere clubs uit de regio onderdeel van het samenwerkingsverband.

De softbalsters uit het Talent Teams spelen veelal op zaterdag in hun eigen clubcompetitie.

Tags

Blue AngelsSoftbalSVWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top