Skip to content

Wederom puntendeling Honkballers SV Wassenaar

15 mei 20183 minute read

Wassenaar – De honkballers van SV Wassenaar speelden afgelopen weekend twee wedstrijden tegen Onze Gezellen uit Haarlem. Zaterdag werd in een éénzijdige wedstrijd in Haarlem kansloos met 11 – 1 verloren. Fouten in het veld, slecht honklopen en niet al te best slaan waren de voornaamste oorzaken voor deze nederlaag.

Zondag liep het echter anders. Deze keer was het veldspel uitstekend verzorgd. En ook aanvallend liep het veel beter. De eerste geworpen bal van de werper van Onze Gezellen was meteen goed voor een homerun van de 16-jarige Jo Andy Ernestina. Verdedigend hield werper Erik Remmerswaal de slagploeg van de Haarlemmers goed in bedwang. Maar hij kon toch niet voorkomen dat Onze gezellen in de 5de slagbeurt de gelijkmaker wist te scoren. In de 6de inning werd het door een homerun zelfs 2 – 1 in Haarlems voordeel. Maar in de glijkmakende slagbeurt waren het achtereenvolgens Raniel Swalef, Jurman Simon, Curtis Duinkerk en Pim Vijfvinkel die voor Wassenaar wisten te scoren. Vooral door te profiteren van de ineens matig gooiende pitcher van Onze Gezellen. De stand van 5 – 2 bleef tot in de 9de inning staan. Er leek voor Wassenaar niets aan de hand. Maar het kan raar lopen bij honkbal. Met al één man uit sloeg een speler van Onze Gezellen de bal recht op werper Erik remmerswaal af. Een simpele ‘nul’ op het eerste zou volgen. Tenminste dat dachten de vele toeschouwers. Maar het liep anders. Werper Remmerswaal gooide de bal te moeilijk aan voor eerste honkman Dave Steward. Daarna volgden twee honkslagen. De stand was inmiddels 5 – 3. Waarop werper Erik Remmerswaal werd vervangen door Yorick Henson. Maar ook hij kon het plotselinge slaggeweld van de Haarlemmers niet keren. Aan het eind van de slagbeurt stond er 5 – 7 op het scorebord. Wassenaar resteerde nog maar één slagbeurt. Als eerste man aan slag kwam Jo Andy Ernestina, hij kreeg 4 wijd en kwam dus makkelijk op het honk. Raul Jacobs volgde met een honkslag. Het eerste en het tweede honk bezet. Hierna wordt Raniel Swalef uitgevangen door de midvelder van Onze Gezellen. Dan komt Jurman Simon aan slag voor Wassenaar. Hij slaat een honksleg waarop Jo Andy Ernestina kan scoren, 6 – 7. Het derde en het eerste honk bezet. Dan komt Sigmar Eustacia aan slag. Hij krijgt opzettelijk 4-wijd. Een tactisch spelletje van de Haarlemse coach. Alle honken zijn dus bezet. Curtis Duinkerk komt aan slag. De spanning is te snijden. Een honkslag betekend een punt en misschien zelfs wel meer. Maar een dubbelspel zou een einde maken aan de wedstrijd. Curtis doet echter wat van hem gevraagd wordt, hij slaat de bal voor twee honken weg. Hierop scoren Raul Jacobs en Jurman Simon voor Wassenaar. Zo wordt de wedstrijd toch nog gewonnen door de mannen van de coaches Eugene Henson en Ron Steward. Zaterdag speelt Wassenaar om 14.00 uur thuis tegen het hooggeplaatste RCH uit Heemstede. Zondag is de return in Heemstede.

Tags

HonkbalSVWassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top