Skip to content

Wereldrecord roeier Mark Slats vindt in Ohpen net op tijd een hoofdsponsor voor nieuw avontuur

5 juni 20184 minute read

Wassenaar – Mark Slats, werd door heel Nederland in de armen gesloten na zijn indrukwekkende wereldrecord oceaan roeien. Na dat zijn moeder ernstig ziek was geworden, roeide hij 5000 kilometer om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Hij verkocht zelfs zijn huis. Nog maar net terug van deze tocht op de Atlantische oceaan gaat Mark nu deelnemen aan de zwaarste en moeilijkste zeilwedstrijd ter wereld: de Golden Globe Race. 30.000 zeemijl over de ruigste zeeën, solo, non-stop, zonder moderne apparatuur en in een boot uit 1983. Core banking bedrijf Ohpen maakt zijn deelname aan deze race mogelijk als hoofdsponsor.

Bijna was zijn deelname aan de Golden Globe race nog gestrand voor het begin. Een gebrek aan middelen dwong hem zelf zijn geliefde wereldrecord winnende roeiboot “Peanuts” te koop te zetten om zijn deelname te kunnen financieren. Omdat hij nog aan het roeien was, kon hij niet op zoek naar sponsors terwijl de 17 andere deelnemers aan de Golden Globe Race al maanden en sommige zelfs jaren bezig waren met de fysieke, geestelijke, logistieke en financiële voorbereiding.

Zijn kansen op deelname waren al bijna tot nul geslonken toen Mark, toevallig, Chris Zadeh, oprichter en CEO van Ohpen tegen het lijf liep. Ze werden aan elkaar voorgesteld door een wederzijdse kennis.

Chris Zadeh: “Ik zag meteen dat Mark de verpersoonlijking is van onze kernwaarden. Ik heb nog nooit iemand gezien die “overtref verwachtingen”, “doe meer met minder” en “geef alles” beter belichaamt dan Mark Slats. Hij kent het woord “onmogelijk” niet. Op pure wilskracht, met slimme tactieken en op doorzettingsvermogen overwint hij de grootste obstakels. Dit deed mij meteen denken aan onze eigen ervaring toen we met een klein team en weinig middelen het eerste core banking platform in de cloud bouwden. Met deze sponsordeal wil ik ons eigen team en onze klanten laten zien dat je alles kan bereiken als je maar doorzet”.

Met de steun van Ohpen kunnen Mark Slats en zijn team, dat geleid wordt door jachtontwerper Dick Koopmans, zich nu richten op de laatste voorbereidingen voor de Golden Globe Race die naar verwachting zeven tot negen maanden gaat duren. De Golden Globe Race start op 1 juli 2018 in Le Sables d’Olonne in France.

Over de Golden Globe Race
De Golden Globe Race is een eerbetoon aan Sir Robin Knox-Johnston. Knox-Johnston was de eerste persoon ter wereld die solo en non-stop de wereld rond zeilde (30.000 zeemijl ). Deelnemers leggen exact dezelfde route af als Knox-Johnston in 1968/1969. Deelnemers aan de Golden Globe Race, racen zonder moderne navigatie technologie, weersvoorspellingen andere technieken die na 1968 in het zeilen zijn geïntroduceerd. Ook assistentie van buitenaf is niet toegestaan. De race start in Les Sables d’Olonne (Frankrijk) op 1 juli 2018. De finish van de race is ook in Les Sables d’Olonne.

Goed Doel
Met zijn deelname aan de Golden Globe Race, zamelt Mark Slats geld in voor: Sail4Cancer. Te bereiken via zijn website: www.markslats.nl

De Golden Globe Race in cijfers
30000 zeemijl ronde de drie grote kapen: (Goede Hoop, Leeuwin & Hoorn)
18 deelnemers uit 13 landen
Jongste deelnemer: Susie Goodall (GBR) 28
Oudste Deelnemer: Jean-Luc van den Heede (FR) 72.

Over Mark Slats
Mark Slats (41) is een echte avonturier, hij denkt groot en gelooft dat niets onmogelijk is. Met het prijzengeld dat hij won als kickboks-kampioen van Australië kocht hij een zeilboot om mee terug te varen naar Nederland. Hij verkocht zijn huis om mee te kunnen doen aan de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld en roeide de 3.000 mijl over de Atlantische Oceaan in iets minder dan 31 dagen en brak daarmee het wereldrecord met 5 dagen. “The Gentle Giant” bereidt zich nu voor op zijn volgende avontuur: de Golden Globe Race, 30.000 zeemijl, non-stop, solo, zonder moderne technologie of hulp van buiten op zijn boot de Ohpen Maverick. Voor meer informatie, kijk op www.markslats.nl.

Over Ohpen
Het core banking platform van Ohpen is beschikbaar als BPO-dienst of SaaS oplossing voor banken, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders. Ohpen werd in 2008 opgericht door een team van ervaren bankiers en softwareontwikkelaars, om spaar- en beleggingsrekeningen te administreren. Ohpen heeft meer dan 150 medewerkers en kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Voor meer informatie over Ohpen, bezoek www.ohpen.com.

Tags

Mark SlatsOphenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top