Skip to content

Kippenloop 2018

10 juni 201851 second read

Wassenaar – Beachclub De Golfslag was ook dit jaar weer het Wassenaarse bruisende middelpunt van de Kippenloop 2018. Afgelopen zaterdag gingen duizenden wandelaars van start.

De Kippenloop is dé Katwijkse wandelmarathon, waar zoveel mogelijk geld in wordt gezameld voor het KWF Kankerbestrijding en KiKa (via de Kuikenloop).

Het doel van de tocht is geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding en KiKa (via de Kuikenloop). In de afgelopen jaren is de wandeltocht uitgegroeid tot een zeer professioneel wandelevenement, waaraan duizenden wandelaars meedoen. In 2018 vindt alweer de veertiende editie van de Kippenloop plaats.

Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden, van 10, 15, 25 en 42 kilometer. Voor de jeugd tot 16 jaar is er een speciale route van 5 km, de Kuikenloop. Er wordt gelopen over een uniek parcours door de duinen en over het strand. De meeste deelnemers laten zich sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Op die manier hebben zij de afgelopen jaren veel geld bijeen weten te brengen. De Kippenloop brengt zoveel geld op dat de organisatie in overleg met KWF mag meebeslissen waaraan de Katwijkse bijdrage wordt besteed.

Tags

KippenloopKWFWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top