Skip to content

Plein Musique wil Wassenaar blij verrassen

18 juni 20182 minute read

Wassenaar – Plein Musique bestaat 15 jaar. De reeks van concerten in de open lucht hoort inmiddels bij de tradities van Wassenaar. De enthousiaste reacties van het publiek én de muzikanten inspireerden de organisatie om in het lustrumjaar extra goed voor de dag te komen.

Op de geheel vernieuwde website staat inmiddels het programma voor komende zomer. Dat leert dat het bestuur wederom geslaagd is in de opzet om te komen met een breed scala van muziek, van bijvoorbeeld het Nederlandse levenslied tot Amerikaanse pop, en meer. Nieuw is dit jaar dat de pauzes tussen de optredens worden gevuld met verrassende muzikale intermezzo’s.

Er zijn muziekliefhebbers die hun vakantie afstemmen op de concerten van Plein Musique. Die zijn elk jaar op de laatste twee zondagen van augustus en de eerste twee zondagen van september. Op elke zondagmiddag zijn er twee concerten in de kiosk op het Burchtplein. Welke musici dit jaar de aftrap verrichten op zondag 19 augustus, om twee uur ’s middags, moet een verrassing blijven. Daarna neemt de Dopegezinde Gemeente het stokje over. Deze 7-mansformatie belooft een muzikale reis rond de wereld met een verrassende benadering van de verschillende muziekstijlen.

De concerten van Plein Musique zijn gratis. Dat is mogelijk door de inzet van vrijwilligers en sponsoring van bedrijven. Giften zijn welkom.

Tags

LustrumPlein MusiqueWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top