Skip to content

Fagot, hobo en orgel in Dorpskerk

27 juli 201846 second read

Wassenaar – Zaterdag, 4 augustus, spelen Wim Derksen, fagot, Jurrien Peterse, hobo en Freek Koster, orgel in de Dorpskerk. Van 16.00 tot 16.30 uur, Toegang: Vrij. Na afloop is er een open-deur-collecte om deze serie in stand te houden. Derksen en Peterse bespelen hun blaasinstrumenten reeds vele jaren, hebben beiden een conservatorium opleiding achter de rug, maar kozen uiteindelijk voor een ander beroep.

De fagot en de hobo bleven zij , ondanks dat, toch dagelijks beoefenen. Freek kennen wij als een uiterst muzikaal organist en voortreffelijk begeleider. A.s zaterdag brengen deze drie musici composities van de barokcomponisten Geminiani, Corelli en Bodin de Boismortier en de romanticus Fauré ten gehore.

De combinatie van fagot en hobo is nieuw in de Promenadeconcerten, maar het staat nu al vast dat deze blaasinstrumenten prachtig met het orgel harmoniëren in de mooie akoestiek van onze Dorpskerk. Weer een waardige, muzikale afsluiting van de week in het mooiste monument van Wassenaar, de Dorpskerk.

Tags

DorpskerkPromenadeconcertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top