Skip to content

Gemeente bemoeilijkt inzage vergunningen

6 augustus 20182 minute read

Wassenaar – Sinds een paar weken kunnen de Wassenaarse burgers niet meer zomaar binnenlopen bij het Gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat om een omgevingsvergunning in te zien die in de Wassenaarse Krant was aangekondigd. Het was zo makkelijk: je ging, zonder afspraak, naar de balie en vroeg de receptionist het betreffende mapje uit de kast achter de balie te pakken; je las de stukken en maakte eventueel een paar foto’s van relevante pagina’s, en je gaf het mapje weer terug. In 5 minuten wist je waar het over ging.

Maar sinds 4 juli moeten we eerst een afspraak maken (telefonisch of via het web) en die afspraak kan alleen plaatsvinden op maandag-, woensdag- of vrijdagochtend. Mensen met een baan moeten dan maar een halve vakantiedag opnemen. In de rubriek Gemeenteberichten staat dat de volledige bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl zijn te vinden, maar dat klopt niet: je kan daar alleen de titel, het adres en de datum bekijken, maar niet de volledige inhoud van de aangevraagde of verleende vergunning.

Eigenlijk hoort anno 2018 dergelijke informatie gewoon volledig beschikbaar te zijn via het Internet. Dat scheelt ook weer baliebezoek.

Deze verminderde dienstverlening is voor zover mij bekend niet van te voren publiekelijk aangekondigd, laat staan dat de Raad erover geïnformeerd is en gelegenheid gekregen heeft erop te reageren. Het kan geen bezuinigingsmaatregel zijn want er moet nog steeds een receptionist zijn om bezoekers te ontvangen en wegwijs te maken. En tenslotte, het beperken van informatie is in strijd met de geest van de nieuwe Omgevingswet die actief informeren en overleggen met buurtbewoners verplicht maakt.

Joost van Rossem
Commissielid Hart voor Wassenaar

Tags

HVWVergunningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top