Skip to content

Laatste kans om de Vleermuisbunker te bezoeken…

8 augustus 201848 second read

Wassenaar – Duik voordat je de zee in duikt deze zomer even onder in het oorlogsverleden van de Atlantikwall in de Vleermuisbunker bij de Wassenaarse Slag. De bunker is nog maar twee zaterdagen geopend dit jaar!

Wie langs het fietspad vanaf Scheveningen aan komt rijden, kan vlak voor de Wassenaarse Slag aan de linkerhand op zaterdagen een groepje mensen zien staan bij een helgroene keet. “Wat doen die mensen daar toch?”, kan de gemiddelde fietser zich afvragen… Welaan; onder de bevlogen begeleiding van vrijwillige gidsen opent zich een normaliter verborgen stukje duin: het unieke ondergrondse gangenstelsel van de Vleermuisbunker. Iedere zaterdag in juni, juli en augustus kunnen belangstellenden zich met zaklamp en stevig schoeisel wagen in koele en donkere bunkers, waar ooit duitse soldaten hun dagen doorbrachten. Nu is het in de winter een mooie verblijfplaats voor vleermuizen.

Om zeker te zijn van een plek tijdens deze laatste zaterdagexcursies kun je reserveren op
www.staatsbosbeheer.nl/vleermuisbunkerwassenaar.
Meer informatie: hollandsduin@staatsbosbeheer.nl

Tags

StaatsbosbeheerVleermuisbunkerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top