Skip to content

Lezing Martje van der Brug over haar roman ZO DOEN WE DAT HIER

11 september 20182 minute read

Wassenaar – Op donderdagavond 20 september om 20.00 uur geeft auteur Martje van der Brug een lezing in de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar (vestiging Voorschoten) over haar roman ZO DOEN WE DAT HIER.

Vorige week maakte het bestuur van de Leidse Studenten Vereniging Minerva bekend een onderzoek te hebben laten uitvoeren naar ‘ongewenste gedragingen’ waardoor ‘een deel van de leden zich niet te allen tijde prettig voelt’. Niet toevallig beschrijft Martje in ZO DOEN WE DAT HIER precies zulke grensoverschrijdende gedragingen, met mogelijk (strafrechtelijke) aansprakelijkheden tot gevolg.

Deze studentenroman geeft een onthutsend beeld van de werkelijkheid achter de gesloten façade van het corps. Martje, van huis uit Wassenaarse en zelf reünist van Minerva, putte niet alleen uit eigen ervaringen maar werd ook geholpen door studenten van nu. ‘Vrienden van mijn kinderen en kinderen van mijn vrienden’, zegt ze, ‘wilden wel een boekje open doen over de gang van zaken, maar alleen als dat op basis van absolutie anonimiteit kon.’ Want over wat er bij het corps gebeurt, praat je niet met anderen, op straffe van uitsluiting.

Het belooft een interessante avond te worden! Martje vertelt over de achtergronden van haar roman en legt uit waarom zij vindt dat corpsstudenten erg veel gemeen hebben met fundamentalistische moslims. Er is uitgebreid gelegenheid om met de schrijfster in discussie te gaan.

Donderdag 20 september, 20.00-22.00 uur
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, Wijngaardenlaan 4, Voorschoten
Kaarten bestellen via www.obvw.nl/agenda

Tags

Martje van der BrugWassenaarZO DOEN WE DAT HIER
Gerelateerde artikelen
Back To Top