Skip to content

Wethouder Klaver opent gloednieuwe fietsvlonders in het centrum

12 september 20183 minute read

Wassenaar – In het centrum van Wassenaar zijn deze week twee fietsvlonders geplaatst. Het gaat om verplaatsbare vlonders waarop een fietsenstalling is gemonteerd. Deze lokaal vervaardigde fietsenstallingen worden tijdelijk ingezet om een permanente oplossing te testen. Vandaag nam wethouder Caroline Klaver-Bouman (Centrumontwikkeling, Verkeer en Vervoer) de fietsvlonders officieel in gebruik door haar fiets er op te plaatsen.

Centrummanagement, horecaondernemingen en Gemeente Wassenaar hebben de handen ineengeslagen om een oplossing te vinden voor de verkeerssituatie rond het plein aan de Van Hogendorpstraat. Het gaat om een oplossing voor de fietsen die overal geplaatst worden en een oplossing voor het oponthoud en de schade aan geparkeerde auto’s als gevolg van het afslaan van vrachtwagens richting de Achterweg. De partijen verwachten dat met het verbeteren van het fietsparkeren en het verplaatsen van bloembakken het plein en de Van Hogendorpstraat veiliger en aantrekkelijker wordt.

Wethouder Klaver: “Het centrum van Wassenaar moet aantrekkelijk zijn voor inwoners en bezoekers. We willen graag de stallingsmogelijkheden voor de fiets uitbreiden en de veiligheid voor voetganger en fietser waarborgen. Ook willen we dreigende verstopping tegen gaan. Met het plaatsen van de nieuwe fietsvlonders zetten we een eerste stap. Zo wordt winkelen nog plezieriger in Wassenaar.”

Tiny van der Feltz, centrummanager vertelt: “Het is mooi dat we met fietsvlonders de gewenste situatie kunnen testen. Op dit moment werken wij samen met de gemeente, ondernemers en pandeigenaren aan een beeldkwaliteitsplan voor het centrum van Wassenaar. Doel hiervan is een toekomstbestendig centrumgebied met een hoogwaardige identiteit en een herkenbare uitstraling te realiseren. Dit experiment helpt ons bij het maken van de juiste keuzes.”

Horeca ondernemers Carl Groeneveld van Me Gusta en Luc Blok van IJssalon Luciano lichten toe: “Het is zonde dat het plein ondergesneeuwd wordt door fietsen en er fietsen en auto’s onnodig beschadigen. Wij wilden daar met elkaar een oplossing voor bedenken. Het is prettig om in goed contact met de gemeente en het centrummanagement samen te werken aan een aantrekkelijk en veilig centrum.”

Proefperiode
De plek van de fietsvlonders en het verplaatsen van de bloembakken wordt gedurende 6 maanden getest. Dan wordt duidelijk of de inrichting permanent wordt, of dat de gemeente moet kijken naar een andere locatie. De fietsvlonders zijn verplaatsbaar en kunnen ook op andere locaties worden ingezet.

Stal nu uw fiets op de fietsvlonder
Net als wethouder Klaver kunt u uw fiets vanaf nu stallen op één van de gloednieuwe fietsvlonders. Uiteraard kunt u het combineren met een leuk bezoek aan het centrum van Wassenaar. De fietsvlonders zijn geplaatst op het plein aan de Van Hogendorpstraat en op de parkeerplaats voor Beter Horen. De bloembakken voor Beter Horen zijn verplaatst naar de parkeerplaats voor Me Gusta. Geen plaats meer op de fietsvlonder? Parkeer uw fiets dan in de daarvoor bestemde fietsenrekken op diverse plaatsen in het centrum. Heeft u vragen over het experiment? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de gemeente Wassenaar via het telefoonnummer 14070.

Tags

CentrumFietsvlondersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top