Ga naar hoofdinhoud

Aandeel zonne-energie Wassenaar valt tegen

20 september 201843 second read

Wassenaar – In de gemeente Wassenaar wordt relatief gezien maar weinig zonne-energie opgewekt. Het gaat jaarlijks om gemiddeld 43,9 kWh per inwoner. Dat is net genoeg om een doorsnee huishouden voor 5 dagen van stroom te voorzien. Het landelijke gemiddelde ligt een stuk hoger: 126 kWh per inwoner op jaarbasis. Dat blijkt uit een rondgang van Energievergelijk.nl, die cijfers uit de klimaatmonitor database raadpleegde.

Omringende gemeenten
Naast Wassenaar scoren ook omringende gemeenten ver ondermaats:

1. Voorschoten: 51,6 kWh
2. Katwijk: 50,5 kWh
3. Leidschendam-Voorburg: 42,2 kWh
4. Leiden: 37,8 kWh
5. Den Haag: 28,9 kWh

Ter vergelijking: het gemiddelde in Zuid-Holland ligt op 62 kWh per inwoner per jaar.

4 op de 100 woningen
In de gemeente Wassenaar heeft net geen 4 op de 100 woningen één of meerdere zonnepanelen op het dak liggen. In de rest van Nederland is dit gemiddeld 7 op de 100 woningen. Het is onduidelijk waarom Wassenaarders minder vaak zonnepanelen hebben. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 6 en 10 jaar.

Tags

EnergievergelijkWassenaarZonne-energie
Gerelateerde artikelen
Back To Top