Skip to content

Nieuw: Expeditie Duin en Water in Meijendel op zondag 30 september

26 september 20182 minute read

Wassenaar – Dunea organiseert op zondag 30 september een gloednieuw evenement in Meijendel: de Expeditie Duin en Water. Dit evenement is speciaal voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Kinderen beleven duin en water door allerlei missies over water en natuur. Zo hebben ze een leuke dag én steken ze er ook nog wat van op.

Bij drinkwaterbedrijf Dunea werken meer dan 500 mensen. Best logisch als je bedenkt dat Dunea elke dag voor meer dan 1,3 miljoen mensen water maakt. Educatiespecialist Rebecca Wielink is een van deze mensen én zij is een van de bedenkers van de Expeditie. “Waarom Dunea graag wil dat kinderen op expeditie gaan in Meijendel? Kinderen leren makkelijk nieuwe dingen en ze zijn nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Tijdens de expeditie ontdekken ze alles over het beroep van duinwachter, monteur en water- en natuuronderzoeker. Deze functies zijn heel belangrijk voor de duinen en voor de waterwinning. Door middel van het ontdekken van deze beroepen maken kinderen op een speelse manier kennis met ons werk. Zo worden kinderen échte duin- en waterexperts!”

Beleef de beroepen van Dunea
De kinderen kunnen bijvoorbeeld sleutelen als monteur, speuren naar dierensporen als duinwachter, en achter de microscoop springen als echte onderzoeker. Is de missie volbracht? Dan volgt een stempel in het paspoort. Het doel is natuurlijk om alle missies te voltooien en alle stempels te verzamelen.

Praktische informatie
Starten met de expeditie kan vanaf 11:00 uur tot maximaal 15:00 uur. Om 16:00 uur sluit de Expeditie. Voor slechts twee euro koop je het expeditie-paspoort in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, Meijendelseweg 40 in Wassenaar. Hiermee kun je deelnemen aan de missies. Op het terrein zorgen een barista en een foodtruck ervoor dat ook de vaders en moeders een leuke dag hebben. Dunea raadt aan om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. In verband met de drukte verwacht Dunea dat de parkeerplaatsen in de vallei Meijendel snel vol zijn. Kijk op www.dunea.nl/expeditie voor meer informatie.

Enthousiast over duin en water
Met dit nieuwe evenement wil Dunea kinderen kennis laten maken met duin en water. Om nu en in de toekomst goed voor de duinen en de waterwinning te kunnen zorgen, is het belangrijk dat Dunea aan de slag is én blijft met het doorgeven van haar passie voor duin, water, milieu en gezondheid.

Tags

DuneaExpeditieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top