Ga naar hoofdinhoud
Foto: Anton Overkilft

Tweede editie 11strandentocht met 1.111 deelnemers een groot succes

8 oktober 20183 minute read

Wassenaar – Zaterdag 6 oktober vond de tweede editie van de 11strandentocht plaats. Tijdens dit wandel- en hardloop event van de Hartstichting legden 1.111 deelnemers onder prachtige weersomstandigheden een tocht van 11, 20, 40 en 60 kilometer tussen Bloemendaal en Hoek van Holland af. Hiermee haalden zij in totaal 93.560 op voor de Hartstichting.

Groot succes
David Verschoor van de Hartstichting: “De tweede editie van de 11strandentocht was een groot succes. Vorig jaar moesten de 1.111 helden door wind en regen de tocht afleggen, dit jaar waren de weersomstandigheden gelukkig een stuk beter. De deelnemers hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hartstichting. Ruim 220 mensen liepen zelfs een afstand van 60 km langs 11 stranden. De Hartstichting wil alle 1.111 deelnemers en 89 vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan de goede sfeer en het succes van deze 11strandentocht. Wij kijken nu al uit naar de derde editie in 2019! It giet oan!”

11strandentocht
De 11strandentocht is een wandel- en hardloopevenement van de Hartstichting. Deelnemers leggen deze heldentocht alleen of in teamverband af langs maximaal elf stranden aan de Noordzeekust. De afstanden variëren van 11 tot 60 kilometer. Starten is mogelijk vanaf Bloemendaal, Noordwijk of Scheveningen. De andere stempelposten staan op de stranden van Zandvoort, Katwijk, Wassenaar, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, ’s-Gravenzande en Hoek van Holland.

Deelnemer Barbara de Loor
Voormalig Olympisch topschaatsster en tevens ambassadeur van de Hartstichting Barbara de Loor liep dit jaar samen met haar vriendinnen mee. Zij liepen 20 kilometer van Bloemendaal naar Noordwijk om onderzoek naar hart- en vaatziekten mogelijk te maken. Gedurende haar wandeltocht deelde ze haar ervaringen via social media. Barbara de Loor: “Het was een fantastisch mooie dag vandaag. Het evenement had alle ingrediënten voor succes. Het was prachtig weer, een goede organisatie, een hoge opkomst en er heerste een gezellige sfeer. Als ambassadeur van de Hartstichting vond ik het ook geweldig om te zien dat er zoveel deelnemers waren die hiermee allemaal een bijdrage hebben geleverd aan dit goede doel. Ik zeg volgend jaar weer!”

Onderzoek naar signaalstofjes in het bloed
De Hartstichting werkt aan oplossingen om hart- of vaatziekten in de toekomst eerder te herkennen en op te sporen. Zo voorkomen we dat mensen chronisch hartpatiënt worden en/of vroegtijdig overlijden. Het geldbedrag van ruim 93.560 euro wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar signaalstofjes in het bloed: stoffen die cruciale informatie kunnen geven over hoe gevaarlijk de slagaderverkalking in iemands bloedvaten is. Met meer kennis van deze signaalstoffen kunnen artsen het risico op een hartinfarct of beroerte in de toekomst veel beter en op een laagdrempelige manier inschatten. Lees hier verder over dit onderzoek.

Ga voor meer informatie over het event en de aftermovie naar www.11strandentocht.nl

Tags

11strandentochtHartstichtingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top