Skip to content

Fietspad De Paauw dicht vanwege vervangen bruggen

9 oktober 20182 minute read

Wassenaar – In Park De Paauw worden de komende weken drie bruggen vervangen. Hiervoor wordt het doorgaande fietspad deels afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs de Rijksstraatweg. De afsluiting duurt tot en met vrijdag 9 november.

Maandag 8 oktober is gestart met de werkzaamheden met de eerste fietsbrug aan de Paauwlaan. Deze is afgesloten tot en met vrijdag 12 oktober. Fietsers kunnen gebruik maken van de naastgelegen voetgangersbrug.

Omleiding via fietspad langs Rijksstraatweg
Vanaf maandag 15 oktober tot en met vrijdag 9 november worden zowel de brug nabij raadhuis De Paauw als de brug tussen het park en de Prinses Marielaan vervangen. Fietsers kunnen hun weg vervolgen via de Prinses Marielaan-Victorialaan-Raadhuislaan-Rijkstraatweg- Paauwlaan en vice versa. De omleiding wordt aangegeven met borden.

Bruggen in park naar historisch model
Dit fietspad door Park De Paauw maakt onderdeel uit van de Landgoederenroute. Het vervangen van de bruggen is onderdeel van de restauratie van Buitenplaats De Paauw. Dit vervangingsmoment wordt aangegrepen om het nu standaard-houten leuningwerk te vervangen door metalen leuningen naar historisch model. Daarmee dragen ook de bruggen bij aan de kwaliteitsverbetering van de historische buitenplaats, binnen het lopende herstelplan.

De brug achter het raadhuis en de brug tussen het park en de Prinses Marielaan krijgen qua vormgeving een 19e -eeuws ijzeren leuningwerk. Dit komt overeen met het historische smeedijzeren leuningwerk van de bruggen die is vastgelegd in de fotocollectie uit 1913 van de familie Kessler-de Lange, de laatste particuliere bewoners van De Paauw.

Tags

De PaauwFietspadWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top