Skip to content
High Tea in cultureel centrum Warenar / Foto: Lily Armstrong

Effe de zorg achter je laten….

4 november 201857 second read

Wassenaar – Tientallen mantelzorgers maakten zaterdag dankbaar gebruik van de mogelijkheid om voor even de sores van elke dag achter zich te laten. Ze werden gastvrij onthaald in cultureel centrum Warenar tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg.

De mantelzorgers werden aangenaam verrast door een optreden van jeugdcircus Circaso, beproefden hun geluk bij het Rad van Fortuin en lieten zich verwennen met een high tea.

Ze werden welkom geheten door wethouder Lia de Ridder. Zij hield het kort. De mantelzorgers doen hun werk in stilte, maar het is belangrijk genoeg om er een dag in het jaar bij stil te staan. De Dag van de Mantelzorg, die in het hele land in de maand november wordt gehouden, was in Wassenaar georganiseerd door de SMOW (Sitichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar) in samenwerking met de SWZ (Stichting Wassenaarse Zorgverlening).

Directeur Nico Lausberg van de SMOW zei dat mantelzorgers er goed aan doen om zich niet weg te cijferen en de schroom te overwinnen om aan te kloppen voor ondersteuning. De SMOW staat samen met vrijwilligers klaar om hun taken te verlichten. Dat gebeurt onder andere door vervangende mantelzorg, Tafeltje Dek Je en hulp bij administratie thuis.

Tags

Dag van de MantelzorgMantelzorgerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top