Skip to content

Weer belangrijke filmprijs voor Wassenaarse Jamillah van der Hulst

20 november 20182 minute read

Wassenaar – De Nederlandse boksdocumentaire Fighting for Life heeft in Milaan tijdens het 36e Milano International FICTS Film Festival de Sport & Society Award gewonnen.

De awardshow werd onder andere bijgewoond door Giancarlo Giorgetti, de secretaris van de Ministerraad van Italië.

FICTS (Federation International Cinema Television Sportive) is een organisatie erkend door het Internationaal Olympisch Committee. FICTS bevordert en verspreid de ontwikkeling van de Olympische waarden door middel van sportbeelden (tv en documentaires). Tijdens het Internationale FICTS Film Festival werden 150 films vertoond en werden er 6 dagen lang conferenties, exposities en workshops georganiseerd. Het festival werd bezocht door sporters, journalisten en internationale gasten.

De documentaire Fighting for Life geeft een unieke inkijk in de Zuid-Afrikaanse gevangenis Drakenstein Correctional Center en in het werk van de Nederlandse bokscoach Sharita van der Hulst die daar een boksprogramma heeft opgezet voor gevangenen. Sharita heeft een sterk geloof in de kracht van sport. Met haar professionele houding en enthousiaste inzet weet Sharita het vertrouwen te winnen van de gevangenen. Ze spreken vol lof over hetgeen zij leren en hoe dat hen verder helpt in hun verblijf binnen de gevangenis en ook daarbuiten.

De film is geregisseerd door de Wassenaarse Jamillah van der Hulst en de Zuid-Afrikaanse Ian Greyvensteyn.

Tags

Fighting for LifeJaJa FilmWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top