Skip to content

‘Write for Rights’ 2018 Amnesty International Wassenaar op 8 december

27 november 20182 minute read

Wassenaar – In het kader van de rechten van de mens organiseert Amnesty International in Wassenaar op 8 december ‘Write for Rights’. Dan komen wereldwijd mensen bijeen om te schrijven voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten.

Schrijven is de kracht van Amnesty. Miljoenen brieven en kaarten worden geschreven. Daarin wordt aangedrongen, regelmatig met succes, op vrijlating van gewetensgevangenen en berechting van daders van schendingen van mensenrechten. Deze brieven geven ook hoop aan activisten voor mensenrechten. Ze dringen aan op afschaffing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven aan dat gewone burgers zich kunnen verenigen en een vuist kunnen maken tegen onrecht.

Wassenaar: Iedereen is van harte welkom om op 8 december tussen 11:00 en 16:00 uur brieven te komen schrijven in de ‘Koorruïne’ achter de Dorpskerk Plein 3.

Voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal liggen klaar, evenals uitgeprinte brieven ter ondertekening voor mensen die wat minder makkelijk de pen ter hand kunnen nemen).

Ook de leerlingen van de ASH schrijven (voor de derde keer) mee. Zij organiseren binnen hun school ‘Write for Rights’.

Ditmaal wordt actie gevoerd voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, of zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Afgelopen jaar: afgelopen jaren was ‘Write for Rights’ (toen:‘schrijfmarathon’) een groot succes. Er wordt zeker niet voor niets geschreven: als een overheid weet dat de rest van de wereld ‘meekijkt’ worden gevangenen beter behandeld, gevangenen krijgen weer hoop en energie, in enkele gevallen worden ze zelfs vervroegd vrijgelaten.

Wij hopen veel mensen op zaterdag 8 december te mogen verwelkomen in de ‘koorruïne’ zodat er een lawine aan brieven kan worden verstuurd. Tevens kunt u hier uw (kerst)kaarten of kaarsen kopen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Wieke Alting (waalting@xs4all.nl)

Tags

Amnesty InternationalWassenaarWrite for Rights
Gerelateerde artikelen
Back To Top