Skip to content

Wildspotters

28 november 20182 minute read

Wassenaar – Ga mee op wildexpeditie in Nederland! Maar dan wel op een hele speciale manier: afwisselend vanuit je luie bioscoopstoel in de bieb van Wassenaar en ‘in het echie’!

In de film Wild volgen we het wel en wee van een familie vossen, herten en wilde zwijnen door de vier seizoenen heen. Die láátste dieren leven weliswaar alleen op de Veluwe, maar de éérste twee kun je ook in ónze bossen tegenkomen! Ga je mee kennismaken?
Datum: maandag 26/11
Locatie: Bibliotheek Wassenaar

Op 3 december is het dan tijd voor een levensechte wildexpeditie. Tijdens een schemerwandeling door het Wassenaarse duingebied gaan we actief op zoek naar dieren uit onze eigen natuur. Misschien spotten we ze, misschien ook begluren ze ons onzichtbaar vanuit het kreupelhout… Maar spannend wordt het sowieso om in het halfduister stilletjes door het bos te sluipen!

Maak kennis met dieren uit de ‘urban jungle’, in de film De Wilde Stad!
Door de ogen van ras-stadskat Abatutu beleven we de stad als leefgebied van brutale reigers, dappere zoetwaterkreeften, stoere waterhoenen en andere slimme vogels…
Datum: maandag 10/12
Locatie: Bibliotheek Wassenaar

Op 17/12 sluiten we live af met een expeditie door onze eigen Wassenaarse dorpsjungle. Wie leven er eigenlijk in en rond onze huizen en winkels? En hoe redden ze zich daar? Welke sporen laten ze achter?

Kortom, aan het eind van deze Talentum-serie ben je een echte lokale Wildexpert!

Doelgroep: groep 4-5-6-7-8
Data: maandag 26/11, 3/12, 10/12, 17/12
Tijdstip: 15.30-17.00
Locatie: Bibliotheek Wassenaar en wisselende buitenlocaties

Ga voor meer informatie en het inschrijven naar www.talentum.fun

Willie Wortel Werkgroep
Een nieuwe ronde Willie Wortel-lessen voor wie de vorige gemist heeft of er geen genoeg van kan krijgen! We gaan weer onderzoeken, experimenteren, construeren en noem maar op!
Houd je van de natuur, proefjes doen en bouwsels maken?
Duik dan weer mee in de wondere wereld van natuur, wetenschap en techniek en ontdek dat die drie vaak van álles met elkaar te maken hebben!

Doelgroep: groep 4-5-6
Data: dinsdag 20/11-27/11-4/12-11/12-18/12
Tijdstip: 15.15-16.15
Locatie: Kinderboerderij Wassenaar

De Rommelzolder
Ontwerpend leren voor jonge onderzoekers. Oftewel: lekker rommelen op zolder en er nog wat van leren ook! Knikkerbanen maken, kartonnen huizen bouwen, knutselen met de natuur en noem maar op… Elke keer iets anders, dus voor ieder wat wils!

Doelgroep: groep 1-2-3
Data: woensdag 21/11-28/11-12/12-19/12
Tijdstip: 14.00-15.00
Locatie: Stichting Nationale Dierenzorg, Zijdeweg 56 Wassenaar

Tags

TalentumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top