Skip to content

Kerst is niet mis! (2/3)

10 december 20182 minute read

Wassenaar – Op zondag 23 december staat er een geweldige kerstgezinsdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema ‘Kerst is niet mis!’ De komende weken tot Kerst wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden. Het tweede interview wordt gehouden met Emilie Veldhuizen.

Even voorstellen…
Ik ben Emilie, 25 jaar en anderhalf jaar geleden ben ik met mijn man Harm in Wassenaar komen wonen. Ik ben projectmanager bij een management adviesbureau en samen proberen we werkend Nederland gezond te houden. Ik hou veel van sporten, hardlopen in de duinen en wandelen over het strand.

Afgelopen zondag was het 2e advent. Wat betekent dit voor jou?
Het is voor mij aftellen richting Kerst, waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Ik vind het mooi dat je er met z’n allen naar toe kunt leven en meer bewust wordt dat we Kerst weer gaan vieren. Jezus Christus is een persoon geweest hier op aarde, die ons heeft laten zien hoe God in een mens kan zijn. Jezus heeft het goede voorbeeld gegeven van hoe wij ons kunnen gedragen als mens, hoe we met elkaar om kunnen gaan en hoe Zijn relatie met God was. Jezus’ komst naar de aarde is een ommekeer geweest, waardoor Hij heel tastbaar een voorbeeld is voor ons.

Het thema van de kerstgezinsdienst is ‘Kerst is niet mis!’. Waar moet jij aan denken bij dit thema?
Ik moet dan denken aan vreugde, want iets wat niet mis is, is heel mooi. En met Kerst vieren we dat Jezus is geboren en dat is super mooi. In de wereld gebeuren er natuurlijk ook geen mooie dingen, zoals mensen die eenzaam zijn en alleen Kerst moeten vieren. Of mensen die pijn lijden. Dat is heel verdrietig en juist voor hen hoop ik dat Kerst een lichtpuntje mag zijn. Dat zij houvast en kracht zullen vinden bij Jezus.

Wat wil je de lezer meegeven?
Ik hoop dat iedereen in zijn/haar leven in aanraking komt met het geloof en Jezus mag leren kennen. En als je aangeraakt wordt, of het geloof doet iets met je of je bent benieuwd, dan hoop ik dat je in gesprek gaat met iemand om hier meer over te kunnen ontdekken. Natuurlijk wil ik de lezer ook een fijn Kerstfeest wensen.

Je bent van harte welkom tijdens de kerstgezinsdienst!
Alle interviews zijn ook te lezen op www.egwassenaar.nl

Tags

EvangeliegemeenteKerstWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top