donderdag 16 juli 2020

K Kunst & cultuur

Recordaantal bezoekers Louwman Museum in Den Haag

Wassenaar - Het Louwman Museum heeft het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers ontvangen. In 2017 bezochten maar liefst 159.312 bezoekers het automobielmuseum. Sinds de opening van het Louwman Museum in 2010 is het al het zevende jaar op rij dat het museum meer bezoekers mocht verwelkomen.

Volgens de directie is het hoge aantal bezoekers in 2017 mede te danken aan de tentoonstelling ‘McLaren’ in de zomermaanden. De expositie toonde zestien raceauto’s en high-performance sportscars waaronder de McLaren’s van Formule 1 kampioenen Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton, de McLaren van Can-Am kampioen Peter Revson en een McLaren Le Mans.

Ook hebben meer buitenlandse bezoekers het Louwman Museum bezocht. Dit is mede te danken aan de diverse belangrijke internationale prijzen die het museum in 2017 mocht ontvangen. Zo werd onder meer de Aston Martin DB5 van James Bond (1964) op het Concours d’Elegance van Zoute (B) verkozen tot Best of Show en de Pegaso Z-102 Berlinetta Cupula (1953) werd verkozen tot Best of Show op het Concours d´Elegance van Amelia Island (USA).

Openingstijden en toegangsprijzen www.louwmanmuseum.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief