zondag 28 november 2021

P Politiek

“Zeker zijn” is thema van campagne PvdA

Wassenaar - Zeker zijn van goed wonen in een fijne buurt. Dat is het thema van de campagne van de PvdA in Wassenaar, bleek zaterdag toen de aftrap werd gegeven met de onthulling van een eigenzinnig verkiezingsaffiche.

De term “zeker zijn” geeft aan dat de idealen van de PvdA actueler zijn dan ooit. De partij heeft zich altijd sterk gemaakt voor sociale zekerheid en die strijd is nog lang niet gestreden. Mensen zijn minder dan vroeger zeker van hun baan, gezien het groeiende aantal flexwerkers en de groei van het aantal zzp’ers. Ouderen maken zich zorgen of ze in de sterk vergrijzende samenleving nog kunnen rekenen op een goed verzorgde oude dag.

“Goed wonen in een fijne buurt” verwijst naar het verkiezingsprogramma van de PvdA in Wassenaar. De sociaaldemocraten schrijven daarin dat ze willen bouwen aan een vitaal Wassenaar. Meer betaalbare woningen moeten voorkomen dat er voor jonge Wassenaarders straks geen plek meer is in de gemeente.

Gemeenteraadslid Jan van Noort zei zaterdag in De Plataan tijdens een ledenvergadering dat het niet alleen gaat om sociale woningbouw, maar ook om huizen met een wat hogere huur. Zo moeten de beschikbare woningen beter aansluiten bij woonwensen die veranderen door leeftijd of inkomen. Hij wees erop dat de PvdA zich ook in de afgelopen jaren al sterk maakte voor betaalbaar wonen. De partij kwam met initiatieven die geleid hebben tot concrete projecten. “Daarin onderscheiden we ons van de andere partijen”, aldus Jan van Noort.

De leden van de PvdA kregen zaterdag in een film een voorproefje van de campagne in Wassenaar. Één van de activiteiten wordt een rondrit van de kandidaten door de gemeente in een Jan Plezier. Voordat de paarden opdraven op 17 maart, is er op zaterdag 3 maart een bijeenkomst met Jopie Nooren, de voorzitter van de fractie van de PvdA in de Eerste Kamer. Zij zal ingaan op taken van het Rijk die verschuiven naar de gemeente, onder meer in de zorg.