maandag 06 juli 2020

P Politiek

VVD: Houd beter rekening met ondernemers!

Wassenaar - Wassenaar kent veel mooie bedrijven; bedrijven die wereldwijd werken, familie- en boerenbedrijven, middenstand en eenmanszaken. De VVD staat achter deze bedrijven. Ondernemerschap draagt bij aan een mooi en levendig dorp; veel bedrijven dragen bij een goede voorzieningen, helpen onze verenigingen met sponsoring of spullen en zijn betrokken bij ons dorp. Veel Wassenaarders verdienen er hun dagelijkse boterham.

Lokale bedrijven verdienen daarom vooral ondersteuning en een meedenkende gemeente. Ondernemers moeten vooral kunnen doen waar ze goed in zijn; ondernemen. Peter Römer, voorzitter van de Wassenaarse ondernemersvereniging: "Wassenaar kent gelukkig veel bedrijvigheid. Ondernemers hebben last en verliezen omzet als de gemeente ondernemers niet betrekt bij hun plannen. Een goed voorbeeld daarvan is het eenrichtingsverkeer in de Johan de Witstraat waardoor het centrum minder bereikbaar was geworden". Kandidaat raadslid Van Doeveren (nummer 2): "Te vaak horen wij klachten dat de gemeente sneller kan reageren, onduidelijk is of bijvoorbeeld zonder overleg op verkeerde momentwegwerkzaamheden uitvoert. Dat kan niet".

VVD: Geef Maaldrift een eigen afslag! Minder drukte voor ondernemers en inwoners.

De VVD wil opkomen voor de ondernemers op De Maaldrift aan de rand van Wassenaar. Hier werken bijna 400 mensen inclusief veel Wassenaarders. Toch worden relatief eenvoudige investeringen niet gedaan en is er onzekerheid over de toekomst van Maaldrift. De VVD is duidelijk. Van Doeveren; "Geef ondernemers op de Maaldrift gewoon zekerheid. Zij moeten ook investeringsplannen voor de toekomst kunnen maken". De VVD wil geen nieuwe trajecten waarin de Maaldrift ter discussie staat. VVD-Raadslid Jacob Jan Bakker heeft zich daar de afgelopen jaren ook voor ingezet.

De VVD wil investeren en werk maken van een eigen afslag voor de Maaldrift aan de snelweg. Dat is goed voor de ondernemers, maar ook voor de bewoners in Den Deijl. De ondernemers kunnen hun bedrijf makkelijker bereiken en vrachtwagens hoeven niet langer door het dorp om op de Maaldrift te komen. Op Maaldrift zit familiebedrijf Van der Holst waar tientallen mensen werken en dagelijks 25 vrachtwagens in en uit rijden. Ondernemer Berry van der Holst: Het is goed dat er een partij echt werk wil maken van een afslag op de Maaldrift. Dit is gewoon nodig en helpt heel Wassenaar vooruit. Wij willen graag in Wassenaar blijven". Van Doeveren: "Gemeentepolitiek hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met concrete voorstellen kunnen we ondernemerschap versterken en bewoners ontlasten. Als raadslid wil ik mij daarvoor inzetten".

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief