zondag 24 maart 2019

S Sport

Wassenaarse schoonspringster Anouk van Tetering pakt vier maal goud bij het NK voor masters

Wassenaar - ,,Een geweldige ervaring om na 1 jaar training al op het NK te staan´´ De Wassenaarse schoonspringster Anouk van Tetering behaalde afgelopen weekend maar liefst 4 gouden medailles en 1 zilveren medaille tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in Eindhoven. Daarnaast won ze nog wat ander internationaal eremetaal. Aan de kampioenschappen deden 130 masterspringers uit 12 landen mee, waardoor de wedstrijden een nationaal en een internationaal klassement kenden.

De prestaties van van Tetering zijn een opvallende comeback. 27 jaar geleden werd ze ook Nederlands kampioen, maar dan bij de turnsport. Daarna heeft ze haar turnpakjes aan de wilgen gehangen om pas na een stop van 25 jaar weer de draad op te pakken. Haar oudste zoon wilde graag op turnen en toen ze na al die jaren weer de turnhal binnenliep, kwamen alle mooie herinneringen terug. Ze vroeg direct of er ook bejaardenturnen was, want in de turnwereld ben je hoogbejaard als je de leeftijd van 40+ hebt.´´ 12 uur per week trainde ze bij Die Haghe, maar haar lichaam protesteerde tegen de zware trainingsuren. ,,Als je zo veel passie hebt voor een sport, is het maar moeilijk te accepteren, dat het niet meer gaat zoals je wil. Maar geen salto's meer maken was voor haar geen optie, dus schoonspringen was een logische stap naar een nieuwe, minder blessuregevoelige sport.´´

Bij de Haagse Schoonspring Vereniging De Morgenstond - Joop Stotijn heeft Anouk haar nieuwe passie gevonden. Daar zijn twee top trainers namelijk Karel de Bruijn en Jolanda van Ruyven, zonder deze twee kanjers had ik het nooit gered. Het is zeer uitzonderlijk dat je met 1 jaar trainen al op een NK voor masters kan meedoen op alle onderdelen.

Anouk had zich bij 5 onderdelen ingeschreven. Synchroon samen met clubgenoot Yvonne van der Meer van de 3 meter hoge duikplank en de 5 meter hoge toren en singel bij de 1 en 3 meter hoge duikplank en de 5 meter hoge toren. Het was heel erg spannend...hoe zou het gaan en zoveel ervaring had ze niet. Zou het wel lukken, zou ze niet de grote looser van het toernooi zijn, nou die twijfels waren al snel verdwenen. Op alle onderdelen haalde van Tetering eremetaal en dat is een uitmuntende prestatie. Al met al was dit een super gezellig en geslaagd Nederlands Kampioenschap voor de Wassenaarse.

Beperk jezelf niet door niets uit te proberen, maar daag juist je grenzen uit. Deze manier van denken wordt deel van wie je bent en zo groei je, zegt Anouk lachend.