zondag 05 april 2020

S Sport

Club van Honderd schenkt Blauw-Zwart nieuw meubilair

Wassenaar - Op vrijdag 16 maart tussen 17.00 en 19.00 uur zal het bestuur van de Club van Honderd van de r.k.s.v. Blauw-Zwart nieuw meubilair voor de kantine aanbieden aan het Blauw-Zwart-bestuur. De beide besturen hopen dat deze feestelijke gebeurtenis door veel Blauw-Zwarters zal worden bijgewoond. Niet alleen de leden van de Club van Honderd, maar ook die van de Businessclub, de Supportersvereniging SBZ en Blauw-Zwart zelf zijn van harte welkom in de kantine om dit nieuwe meubilair te komen bekijken.

De Club van Honderd is opgericht op 1 april 1975. Dat was geen mop, maar een bij nader inzien goed geslaagde actie van een aantal Blauw-Zwart getrouwen die in de Club van Honderd een instrument zagen om Blauw-Zwart structureel te steunen. De Club werd oorspronkelijk voor een periode van 25 jaar opgericht. Vanaf de geboorte werd de contributie vastgesteld op fl. 100. Gedurende de eerste 25 jaar doneerde de Club van Honderd voor in totaal bijna fl. 280.000 aan Blauw-Zwart.

Omdat wel duidelijk was geworden dat Blauw-Zwart na verloop van die 25 jaar deze structurele steun niet zou kunnen missen, werd tijdens een buitengewone ledenvergadering op 31 maart 2000 besloten dat de Club voor onbepaalde tijd zal blijven voortbestaan.

Volgens de statuten is het doel van de Club van Honderd de r.k.s.v. Blauw-Zwart te steunen in financieel en materieel opzicht. De Club tracht dit doel te bereiken door contributies, gelden, geldswaarden en andere activa bij wijze van schenking ter beschikking van Blauw--Zwart te stellen.

De contributie bedraagt momenteel € 50 per jaar. Het verenigingsjaar van de Club loopt van 1 april tot en met 31 maart en daarna beslist de algemene ledenvergadering over de besteding van het exploitatieresultaat. Gemiddeld wordt de laatste jaren voor een bedrag van € 10.000 per jaar aan Blauw-Zwart geschonken voor doelen die veelal in de sfeer liggen van het onderhoud van de terreinen en accommodatie, met name om het werk van de vrijwilligers die dat doen, lichter en aangenamer te maken. Ook de jeugd wordt nimmer vergeten. Vanaf de oprichting tot en met de laatste schenking van € 10.000 voor dit nieuwe meubilair heeft de Club voor bijna € 330.000 aan Blauw-Zwart geschonken. De Club telt op dit moment rond de 200 leden, maar meer leden zijn van harte welkom. Mocht u lid willen worden of nadere info willen ontvangen stuurt u dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief