woensdag 27 oktober 2021

S Sport

25 Maart Rotterdamtocht TC De Kampioen

Wassenaar - Op 25 maart gaat om 9.00 uur - let op, begin zomertijd - bij Toerclub De Kampioen de Rotterdamtocht van 90 km van start (tenzij het al te slecht weer is). De start is bij Bar 't Ruime Sop op het achterterrein van Jachtwerf Princehaven, Van Zuylen van Nijeveltstraat 100, Wassenaar. Deze inmiddels bijna klassieke tocht voert o.a. door Delft, Overschie en Delfshaven.

We drinken koffie aan de Nieuwe Maas met zicht op de scheepvaart en de ingang van de Maastunnel, Rotterdamser kan het bijna niet. Daarna gebruiken we de tunnel ook nog en zien ook de SS Rotterdam liggen. Ook niet-leden van De Kampioen zijn van harte uitgenodigd. Breng dan wel een goed onderhouden racefiets en een goede conditie mee. De kruissnelheid zal nl. rond de 28 km/u liggen, de snelheid van de gecombineerde A- en B-groep. De C- en D-groepen kiezen een kortere route en doen Rotterdam niet aan. De snelheden van die groepen liggen aanmerkelijk lager. Ook daar zijn geïnteresseerde fietsers welkom, ook om hun conditie op te bouwen.

Op 24 maart, zelfde tijd en plek, rijden we een Kampioensrit, bestemming nader te bepalen, afstand 60 à 75 km al naargelang de snelheid van de groep. We willen nl. met alle groepen ongeveer tegelijk bij de koffie aankomen. Kampioensritten zijn ook een prima vrijblijvende gelegenheid om eens kennis te maken met de gezellige TC De Kampioen. Meer informatie vind je op www.tcdekampioen.nl. Daar vind je tevens de toerkalender voor de rest van het jaar. Zo is er op 31 maart weer een Kampioensrit en op 2 april (Tweede Paasdag) het Rondje Ringvaart (van de Haarlemmermeerpolder) van 100 km. Zo bouwen we op naar ritten van 150 en zelfs 200 km in de zomer. Daarnaast hebben we nog onze ritten op dinsdag, woensdag en donderdag vanuit Voorschoten vanaf Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43. Ook een goede gelegenheid om eens kennis te maken.