maandag 19 april 2021

E Events

Groep 8 van de Kievietschool organiseert Nationale Pannenkoekendag in Sophiekehuis

Wassenaar - Op vrijdag 16 maart 2018 was het de Nationale Pannenkoekendag 2018. De kinderen van groep 8 van de Kievietschool zijn naar het Sophiekehuis in Wassenaar geweest om een dagje de ouderen in het zonnetje te zetten.Een dag eerder kregen de kinderen al de opdracht om in kleine groepjes een overheerlijke taart te maken voor de ouderen.

Elk groepje kreeg een recept en alle benodigdheden. Vervolgens gingen de kinderen aan de slag. Ondanks de korte stroomstoring waren de taarten allemaal gelukt en stonden er uiteindelijk 14 taarten in de koelkast.

Op de dag zelf vertrokken we rond half tien naar het Sophiekehuis. De kinderen werden opnieuw verdeeld in groepjes. Elk groepje kreeg een eigen taak, zoals bedienen, bakken, spelletjes spelen met de ouderen, zingen of afwassen. Iedereen ging heel snel aan de slag. De ouderen kregen allemaal een stukje taart en een kopje koffie. Sommigen vonden de zelfgemaakte taarten zo lekker, dat ze nóg een stukje namen. Vervolgens was het tijd om spelletjes te spelen. Een groepje kinderen ging 'Mens, erger je niet' spelen, maar ook 'Scrabble' en 'Bingo' werden tevoorschijn gehaald. De ouderen genoten overduidelijk van de aanwezigheid van deze kanjers uit groep 8.

Na het spelen was het tijd om de pannenkoeken te bakken. Het beslag werd gemaakt en de pannen werden klaargezet. Na een klein half uurtje lagen er meer dan 150 pannenkoeken klaar op een warme plaat. De pannenkoeken werden netjes geserveerd met poedersuiker, stroop of basterdsuiker. En natuurlijk aten de kinderen gezellig, naast de ouderen, een pannenkoekje mee en spraken over van alles en nog wat.

De ouderen waren ontzettend dankbaar en waardeerden de aanwezigheid van de kinderen. Na afloop vertelden de kinderen vol bewondering over de verhalen van de ouderen. Zij merkten dat veel ouderen erg eenzaam zijn en dat de ouderen het enorm hebben gewaardeerd dat zij voor hun deze dag hebben georganiseerd. Het advies van groep 8 voor alle Wassenaarders is dan ook; ga vaker op bezoek in een verzorgingstehuis. Het is prachtig! Meester Jordi en juf Hedy zijn ontzettend trots op deze kanjers van groep 8!