woensdag 27 oktober 2021

S Sport

De A Groep van Toerclub De Kampioen

Wassenaar - We houden er niet allemaal hetzelfde fietstempo op na. Daarom rijden we - afhankelijk van de opkomst - in vier qua snelheid verschillende groepen. Dat gaat dan zo'n 30 kilometer per uur in de snelste groep (A) tot en 21 à 22 km/uur in de langzaamste. In de praktijk komt dat neer op een kruissnelheid van zo'n 32 à 40 km/uur bij de A-groep tot 22 tot 24 km/uur bij de langzaamste groep. Alles vanzelfsprekend afhankelijk van de windrichting en -kracht en van de conditie van de deelnemers.

Iedereen is vrij in de keuze met welke groep men meerijdt, maar een absolute voorwaarde is natuurlijk wel dat men het aangegeven gemiddelde moeiteloos kan bijhouden! Onze wat snellere en krachtiger fiets(st)ers zouden bijna omvallen als men met de altijd gezellige langzaamste groep mee zou rijden, terwijl men als rijd(st)er uit die laatste groep in de A- en B-groep gewoon een regelrecht blok aan het been is.

Met uitzondering van de snelste groepen worden onze ritten verreden achter voorrijders. Dat zijn ervaren leden die de route kennen, het tempo aangeven en u graag kennis laten maken met de schoonheid van ons land. Maar het staat ieder natuurlijk vrij om eens even een sprintje te trekken, terwijl zeker in de snelste groepen vrijwel elke vorm van helling in de ritten het beste in onze klimmers naar voren brengt!
Een aantal tochten komende maand:

2 april: Rondje Ringvaart
7 april: Reeuwijkse Plassentocht
15 April: IJmuidersluizentocht
21 April: TBD Tocht

Al deze ritten starten om 09.00 uur bij onze startlocatie Bar 't Ruime Sop, Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar