woensdag 28 oktober 2020

A Algemeen

Straatkind aan het kruis genageld

Wassenaar - Ze heette Destiny, ze was pas 3 jaar oud. Het was het jaar 2006. De ouders van Destiny werden vermoord door de rebellen van het Verzetsleger van de Heer. Destiny was één van de ruim 10.000 kinderen die op de vlucht sloegen. Na een 500 km lange tocht kwam ze in Kampala. Daar zwierf ze met andere kinderen door de straten. Ze zag er lief uit en kreeg dikwijls iets te eten. De andere straatkinderen wisten dat en stonden op de loer om het eten uit haar handen te grissen. Het was overleven voor al die kinderen. Destiny overleefde het niet.

Het is 5 uur in de middag. Hilton Achilla komt van het radiostation in Kampala. Op weg naar huis ziet hij een jong meisje dat bedelt om eten. Een vriendelijke man stopt in zijn auto. Het raampje gaat open, hij geeft het jonge meisje een pak melk. Als de man wegrijdt, springt er een ouder meisje uit de bosjes en pakt de melk af. Hilton loopt naar het meisje. Hoe heet je, vraagt hij. Ik heet Akech, meneer, zegt het jonge meisje. Hilton ziet dat het meisje erg verzwakt is. Hij twijfelt geen moment en zwaait naar een jongen met een Bodaboda (brommer die als taxi wordt gebruikt). Hij neemt het meisje in zijn armen en stapt achter op de Bodaboda. Hij laat zich vervoeren naar een klein soort van ziekenhuisje. Hij laat het meisje onderzoeken. Ze is vooral ondervoed, met de bijbehorende klachten. Hilton krijgt wat tips en ook wat medicijnen mee. Hilton neemt het meisje mee naar de Victory Primary School, waar hij meerdere straatkinderen onderdak verleent.

Akech is nu 8 jaar oud, ze zit in groep 3 van de Victory Primary School. Akech had geluk, waar Destiny dat niet had. De toekomst van vele straatkinderen is nog onzeker. Hilton Achilla helpt de straatkinderen. Run for Rio helpt Hilton. Op 7 april aanstaande vertrek ik (Anita Bellekom)samen met mijn vader op eigen kosten naar Oeganda om te ervaren hoe Hilton en de straatkinderen geholpen kunnen worden. U wordt via de Wassenaarse Krant op de hoogte gehouden. Wenst u de straatkinderen een hart onder de riem te steken, doe dan een donatie op NL57RABO0368010724 of sponsor een van de straatkinderen. Meer informatie kunt u vinden op www.runforrio.com/Victory.html.