woensdag 27 oktober 2021

S Sport

De 90 leden van Toerclub de Kampioen

Wassenaar - Toerclub de Kampioen, de toerfietsvereniging van Wassenaar en Voorschoten telt 90 leden in leeftijd variërend tussen de 25 en 80 jaar. Dit betekent dat er, tenzij het wel heel slecht weer is, altijd leden naar de startlocatie komen die zin hebben in een leuke rit en een gezellige koffiepauze onderweg. Gezien het sociale en open karakter van de vereniging leert u snel iedereen kennen.

De verdeling Dames/Heren is ruim 20 tegenover bijna 80%. Sinds begin 2009 zijn we stevig aan het verjongen geslagen waardoor de gemiddelde leeftijd in rap tempo daalt. Tweederdee van de leden komt uit Voorschoten en Wassenaar, de overigen uit omliggende gemeenten zoals Leiden, Den Haag, Katwijk, Valkenburg ZH, Rijnsburg, Oegstgeest, Leiderdorp, Leidschendam, Zoetermeer en Zoeterwoude. Wij staan voortdurend open voor nieuwe, enthousiaste fiets(st)ers. Wij zoeken vooral nog meer versterking bij de dames, bij de inwoners en inwoonsters van Voorschoten en bij de "jeugd". Dus rijd geheel vrijblijvend eens een maandje met ons mee en kijk of ook ú zich bij ons thuis voelt.

Een aantal bijzondere ritten de komende weken:
- 15 april de IJmuidersluizentocht, een tocht langs de kust met als keerpunt het gerenoveerde sluizencomplex in IJmuiden.
- 21 april de TBD tocht, altijd weer een verrassing waar we uit gaan komen.
- 29 april het Rondje Ruud. Hij neemt je mee op ontdekkingstocht in de regio.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 80 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.
Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.