zaterdag 25 september 2021

S Sport

Honkballers SV Wassenaar weer van start

Wassenaar - Zaterdag 7 april 2018, de zon schijnt krachtig, voor het eerst dit jaar. Het is eindelijk zover. Het honk- en softbalseizoen begint weer. Zo ook op Kerkehout bij Wassenaar. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Alcmaria Victrix, de nieuwkomer in de Overgangsklasse, is er een korte ceremonie. Door het onverwacht overlijden van Richard Coffie eind vorig jaar moesten de Groenen onverwacht afscheid nemen van hun gewaardeerde midvelder. Na een korte speech van de voorzitter gooit de zoon van Richard Coffie de eerste bal.

Aansluitend ziet het aanwezige publiek, halverwege de wedstrijd toch ruim 50 mannen en vrouwen, een mooie wedstrijd met hele mooie acties.
De 1e inning begint nog rustig met voor beide teams 3 man op en 3 man af. Maar in de 2e inning gaat het voor de Groenen los. Jurman Simon opent direct met een 2-honkslag. Na een 4-wijd en een veldfout volgt een hit van Khirstan Gibbs waarop Simon het eerste punt scoort. Lucas Bekker legt vervolgens een mooie opofferingsstootslag neer waarna Raul Jacobs de bal richting rechtsveld jaagt. Raniel Swalef slaat de bal zelfs het veld uit en eind van de 2e inning, waarin Alcmaria geen kansen kreeg, is de tussenstand 7 -0.
In de 3e en 4e inning sprokkelt Wassenaar er steeds een puntje bij in mooie en spannende spelsituaties die het Wassenaarse publiek staand op de banken krijgt. Close en agressief spel levert het gewenste resultaat. Wassenaar heerst en controleert met als pitcher Erik Remmerswaal.
In de inningen 4,5 en 6 lopen er voor Alcmaria 4 punten binnen.
In de 7e inning worden er voor en door de gasten geen kansen gecreëerd. Pitcher Erik Remmerswaal laat tezamen met het veld niets aan het toeval over. Voor de Groenen liggen er in de 7e inning diverse kansen en die grijpen ze ook. Reangelo Castillo slaat een 2-hokslag. Evenals Curtis Duinkerk. Honkslagen zijn er van Khirstan Gibbs, Raul Jacobs en Raniel Swalef.
Eindstand, na 7 innings, 14-4 voor de Groenen.
De zondag loopt anders dan verwacht. Bij een gezellig Alcmaria Victrix blijkt dat de Groenen niet alleen tegen Alcmaria spelen maar ook tegen de scheidsrechters. Op een moment staan zelfs beide coaches bij de plaatscheidsrechter om te protesteren en om uit te leggen dat de call toch echt onterecht is. Maar het team moet het ermee doen en ondanks dat Wassenaar meer honkslagen slaat en beide teams wat veldfouten maken komt Wassenaar op achterstand doordat de eerste 2 werpers te vaak 4-wijd gooiden en de honken te makkelijk volliepen en er daardoor te veel punten door Alcmaria gescoord konden worden.
Eindstand 8-3 voor Alcmaria Victrix. De punten over het hele weekeinde worden dus gedeeld.