maandag 03 oktober 2022

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 15 2018

Wassenaar - Doe je ook mee? Samen houden we Wassenaar een fijne plaats om in te wonen. Sluit je aan bij de duizenden vrijwilligers die actief zijn in ons dorp. Zij zorgen voor net dat beetje extra, dat anders wegens gebrek aan geld of mankracht niet zou gebeuren. In bijv. de buurt, bij de (sport)vereniging, voor een goed doel of in de zorg. Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) voor een oriëntatie op een vrijwilligerstaak die bij jou past.

Een greep uit de ca. 100 uitstaande vacatures in Wassenaar e.o.:
* Bij Nut Wassenaar kun je meteen aan de slag als Programmamedewerker (Vacaturecode F 058). Samen met de evenementencommissie stel je het programma samen van de 50 culturele uitstapjes, die jaarlijks voor de leden georganiseerd worden.
* Bij de Vrijwilligerscentrale is plaats voor Vrijwillige Coaches (vacaturecode A 117).
Zij begeleiden en ondersteunen mensen die via vrijwilligerswerk weer ritme op willen doen voor hun terugkeer op de arbeidsmarkt. Opleiding start 28 mei.
* Reakt zoekt vrijwilligers (Vacaturecode A 042) die bijv. een dagdeel in de week "Maatje" willen zijn voor mensen die moeite hebben om hun dagelijks leven vorm te geven. Dit als gevolg van bijv. ziekte of depressie. Bezorg iemand een mooie dag door iets leuks met hem of haar te ondernemen.
* Het Nationaal Ouderenfonds zoekt Vrijwilligers voor de Zilverlijn (vacaturecode 062).
Voorkom eenzaamheid bij aangesloten ouderen door bijv. een keer per week vanuit huis via de telefoon een praatje te maken of een luisterend oor te bieden.

Meer weten over deze of andere vacatures in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij VCW in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m do van 09.30-12 uur. Op vrijdag kun je terecht in de Bibliotheek van 10-12 uur tijdens het vrijwilligersspreekuur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.