Blauw-Zwart vergeet te winnen

16 april 20184 minute read

Wassenaar – In een aantrekkelijke wedstrijd hebben Blauw-Zwart en het op de 2e plaats staande Van Nispen de punten gedeeld. Er had echter voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie meer ingezeten als er wat nauwkeuriger met de kansen omgesprongen was. Waar Van Nispen aan anderhalve mogelijkheid genoeg had om 2 keer te scoren, hadden de Blauwen zeker 9 riante kansen nodig voor hetzelfde aantal doelpunten. Met name Van Nispen doelman Sven van Hersbergen was een enorme sta-in-de-weg voor de Blauwen.

Al heel vroeg in de wedstrijd leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar voordat de doorgebroken Dunke Lagerberg kon scoren werd hij hardhandig gestuit. Zowel vriend als vijand verwachtten een strafschop, maar de niet overtuigend leidende scheidsrechter Van Kommer had een andere kijk op de situatie en liet door spelen.
Een minuut later moest Van Nispen wegens een blessure al een speler wisselen.

De gasten namen het initiatief over en creëerden met name op het middenveld een overwicht. De Blauw-Zwarte verdediging kwam regelmatig onder druk te staan en na ruim 20 minuten werd er te aarzelend ingegrepen en was Sven de Ridder er als de kippen bij om de Zilkenaren op een 0-1 voorsprong te zetten.
Nu was het aan de Blauwen om de tegenstander op eigen helft terug te dringen. Dat lukte prima en er ontstond een aantal grote kansen. Bastiaan Hendriksen kopte uit een voorzet van Iliass Assaban hard in, maar de vingertoppen van de Van Nispen keeper voorkwamen de gelijkmaker. Ook bij 2 andere kansen voor Blauw-Zwart lag hij weer in de weg.
Voor rust gebeurde er verder niets vermeldingswaardig, behoudens een gele kaart voor Bastiaan,

De tweede helft begon flitsend voor de Blauwen. Bas Conradi stuurde Iliass de diepte in en diens perfecte voorzet bereikte Bastiaan die met een tegendraadse kopbal de Van Nispen sluitpost verschalkte: 1-1. De vreugde was helaas van korte duur want 5 minuten later stonden de bezoekers al weer op een 1-2 voorsprong na een aanval over de rechterkant.
Na 15 minuten kwam Van Nispen met 10 man te staan. Eyob Schoenmakers kreeg van dichtbij de bal snoeihard tegen het hoofd geschoten en moest groggy het speelveld verlaten. Aangezien Van Nispen geen invaller meer had, kwam de ploeg in ondertal te staan.
Om een beslissing te forceren wisselde trainer Jos van der Helm Tom van der Marel voor de aanvallender ingestelde Stuart Hooymans. Een strijdplan dat al na 5 minuten weer in duigen viel doordat Bastiaan een domme 2e gele kaart opliep en Van Nispen toch ergens een nieuwe 11e man vandaan toverde. De bordjes waren verhangen: Van Nispen met 11 en Blauw-Zwart met 10 man. Maar wie dacht dat de Blauwen het hierdoor moeilijk kregen, kwam bedrogen uit. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat de Van Nispen spelers op het tandvlees liepen, terwijl de Blauwen nog fris en fruitig over het veld draafden. De druk op het Zilkse doel werd groter en groter. In de 35e minuut kreeg Blauw-Zwart een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Iliass zette zich achter de bal om de voorzet te geven. De bal draaide richting doel, en doordat een Van Nispen speler zijn hoofd introk werd de keeper totaal verrast en plofte de bal in het doel. Een enigszins fortuinlijk doelpunt, maar daarom niet minder verdiend.
Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Op voorhand zouden de Blauwen daar voor getekend hebben, maar gezien het wedstrijdbeeld heerste er toch wat teleurstelling, want de overwinning was binnen handbereik geweest.

Door het gelijkspel van Van Nispen en de 4-1 overwinning van Soccer Boy op BSC ’68 is Soccer Boys kampuien geworden, waarvoor onze welgemeende felicitaties. De Lagerberg Verhuisgroep formatie heeft nog een paar punten nodig om zich in de derde klasse te handhaven. Volgende week kan daar mee begonnen worden in de uitwedstrijd tegen BSC ’68.