dinsdag 16 augustus 2022

S Sport

Nieuwe Softbaldames talententeam Wassenaar starten prima softbalseizoen

Wassenaar - De softbalcompetitie is afgelopen weekend begonnen. Dit jaar spelen de talenten van softbal academy Blue Angels onder de vlag van SV Wassenaar in de prestigieuze Eerste klasse. Het jong team in opleiding met speelsters afkomstig van clubs uit de regio Den Haag en Rotterdam maakte een prima start met het delen van de punten.

Niet onverdienstelijk werd de eerste competitiewedstrijd tegen HSV Catch uit Voorburg gewonnen met 9-4. Pitcher Isa Zwitzer (HSV Schiedam) startte sterk en wist HSV Catch goed onder controle te houden. Met een sterk veld achter zich kwam Catch nauwelijks aan bod. Nathalie van der Meer (Red Lions, Rijswijk) nam het zogenaamde pitching stokje over en hield Wassenaar tot de zesde inning onder controle. In de laatste inning probeerde Catch aan slag nog wat terug te doen en liepen de honken vol. Closer Babette van den Esker kwam op de plaat en wist de laatste nul te forceren waardoor de winst werd gepakt. Aan slag lieten de softbalster van BA Wassenaar zien waar het spelletje over gaat. Goede honkslagen en tactisch spel bracht BA Wassenaar op 9 punten.

De tweede wedstrijd was Anna de Groot (Blue Birds, Delft) startende pitcher. HSV Catch kreeg meer grip aan slag en de concentratie in het veld leek wat te dalen. Halverwege de wedstrijd kwam Babette van den Esker weer op de plaat en tot slot Isa Zwitzer om de wedstrijd te eindigen. De tweede wedstrijd werd verloren met 4-13.

Met goed veldwerk, een sterke pitching staff en tactisch slaggeweld liet BA Wassenaar zien dat ze klaar zijn voor de eerste klasse.

Door de hosting van het talententeam van Blue Angels is er op SV Wassenaar attractief softbal te zien. De thuiswedstrijden zijn op zondag om 11 en rond 13 uur.

OVER BLUE ANGELS
Blue Angels is de naam waaronder de Stichting Topsoftball Zuid Holland opereert. Deze stichting heeft het doel om topsoftbal in Zuid Holland Doel op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Om dit te kunnen bereiken is er in de afgelopen jaren een sterk fundament neergezet, waarin een gezonde doorstroom van getalenteerde jeugd softbalsters mogelijk is gemaakt. Hierdoor kan ook op langere termijn softbal op topniveau worden geborgd.

De Blue Angels organisatie heeft een grote winterschool, een softbal academy voor de jongste softbalsters, een Talent Team en drie topklasse teams. Daarnaast faciliteert Blue Angels voor onze regio de Little League competitie.

Blue Angels werkt samen met tal van verenigingen in de regio Den Haag en Rotterdam. BA Euro Stars speelt in de Silver League bij Euro Stars (Capelle a/d IJssel), Birds speelt in de Silver League bij Birds (Zoetermeer), BA Gophers speelt in de 1e klasse op Gophers (Maassluis) en het Talent Team BA Wassenaar speelt op het veld van SV Wassenaar. Naast deze host verenigingen zijn meerdere clubs uit de regio onderdeel van het samenwerkingsverband.
De softbalsters uit het Talent Teams spelen veelal op zaterdag in hun eigen clubcompetitie.