zaterdag 12 juni 2021

A Algemeen

Kinderen kunnen ook in 2019 en 2020 meedoen aan activiteiten van Talentum

Wassenaar - Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de overeenkomst met Talentum te verlengen in 2019 en 2020. Talentum biedt schoolgaande kinderen en jongeren in Wassenaar de mogelijkheid mee te doen aan sport, kunst- en cultuuractiviteiten, milieu en techniek en wetenschap.

Talentum is ondergebracht bij de Schooladviesdienst (SAD). Het is een gesubsidieerd project van het Rijk en de gemeente. De medewerkers van Talentum zorgen voor een samenwerking tussen scholen en activiteiten van het verenigingsleven. Hiermee stimuleren en versterken ze het verenigingsleven maar zorgen ze ook dat kinderen op een makkelijke manier in contact kunnen komen met verschillende activiteiten.

Foto onderschrift: Kirsten Wolfert, directeur van de Schooladviesdienst (links) en wethouder Inge Zweerts de Jong ondertekenen de uitvoeringsovereenkomst.

Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Niet alle kinderen maken na school gebruik van activiteiten zoals sport kunst of cultuur. We willen dat kinderen in Wassenaar veilig kunnen opgroeien in een dorp waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Talentum zorgt ervoor dat kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Het draagt bij aan onze preventieve aanpak. Het stimuleert bijvoorbeeld dat kinderen gaan sporten en dat past bij een gezonde leefstijl.”

Kinderen die al meedoen met Talentum zijn enthousiast. Er is van alles te doen; van het spelen van GuitarHero tot een knutselkeuken en van kleutersport tot acrogym. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op www.talentumwassenaar.nl.