woensdag 27 oktober 2021

S Sport

De Kampioen gaat naar Brabant

Wassenaar - Op zondag 29 april rijdt Toerclub De Kampioen - tenzij het al te slecht weer is - de Brabanttocht van ca. 120 km onder leiding van de voorzitter. Dit is een zogenaamde buitenrit met een start ver buiten Wassenaar of Voorschoten. In dit geval verzamelen we ons om 8 uur bij Jachtwerf Princehaven, Van Zuylen van Nijeveltstraat 100, Wassenaar, om vandaar per auto – vervoer van te voren regelen - naar Gilze te vertrekken. Daar worden de racefietsen uitgeladen voor een prachtige tocht door de grensstreek naar een restaurant bij de bekende abdij van Postel in België, ten zuiden van het Noordbrabantse Reusel. De terugweg gaat via Baarle-Nassau en -Hertog met zijn vele enclaves en daardoor zeer uitgebreide horeca. De kruissnelheid zal rond de 28 km/u liggen, de snelheid van de gecombineerde A- en B-groep.

De C- en D-groepen hebben die dag geen auto nodig. Zij starten om 9 uur bij Bar ’t Ruime Sop op het achterterrein van Jachtwerf Princehaven en maken er een Kampioenrit van. De snelheden van die groepen liggen aanmerkelijk lager, resp. ca 24 en 21 km/u.
Op zaterdag 28 april, zelfde tijd en plek, rijden we een Kampioensrit, bestemming nader te bepalen, afstand 60 à 80 km al naargelang de snelheid van de groep. We willen nl. met alle groepen ongeveer tegelijk bij de koffie aankomen. Kampioensritten zijn ook een prima vrijblijvende gelegenheid om eens kennis te maken met de gezellige TC De Kampioen.
Het programma in de volgende weken:
• 5 mei Kampioenrit, start 8.30 uur;
• 6 mei doen wij mee aan de Elfdorpentocht van de Toerclub Stompwijk met diverse afstanden;
• 12 mei Rondje Ruud, 120 km, start 8.30 uur;
• 13 mei Kampioenrit, start 8.30 uur;
Daarna bouwen we op naar ritten van 150 en zelfs 200 km in de zomer.
Daarnaast hebben we nog onze ritten op dinsdag, woensdag en donderdag vanuit Voorschoten vanaf Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43. Ook een goede gelegenheid om eens kennis te maken. Meer informatie vind je op www.tcdekampioen.nl. Daar vind je tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.