maandag 24 februari 2020

K Kunst & cultuur

Top jazz bij Piet Wezepoel Jazz Festival op zaterdag 26 mei 2018 in Cultureel Centrum Voorschoten

Wassenaar - Voor de 3e keer organiseert Podium Jong Professionals Jazz op zaterdag 26 mei 2018 in Voorschoten een jazzfestival voor en door jong en oud in een sfeervolle omgeving met hoogwaardige live jazzmuziek! Het festival wordt gehouden ter ere van de in 2015 overleden Piet Wezepoel, oprichter van PJPJ.

Het Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet zal de hoofdact op het festival zal zijn. Trompettist Ruud Breuls (o.a. Metropole Orkest) en saxofonist Simon Rigter (o.a. docent Conservatorium van Amsterdam en Codarts Rotterdam) stonden tien jaar lang in de frontlinie van The Buddies in Soul, een kwintet in de hardboptraditie, dat werd geleid door pianist Cees Slinger en Rigter. Na het trieste overlijden van Cees Slinger in 2007 vonden Breuls en Rigter dat ze nog niet klaar waren met elkaar. Er werd een nieuw kwintet opgericht dat de naam Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet meekreeg. De groep bestaat naast dit duo uit pianist Karel Boehlee, bassist Jos Machtel en drummer Marcel Serierse. Mannen die allemaal tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren.

Het jazzfestival vindt plaats in het Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten. Aanvang 17.00 uur tot ongeveer 23:30 uur

Meer info over de optredende musici en kaartverkoop is te vinden op de website van PJPJ, www.pjpj.nl.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief