donderdag 07 juli 2022

P Politiek

HartvoorWassenaar: Hard voor Wassenaar werken.

Wassenaar - Al enige weken zijn VVD, HartvoorWassenaar en CDA hard voor Wassenaar aan het werk. Op weg naar een coalitieakkoord kan HartvoorWassenaar zeggen dat de samenwerking goed is. De programma’s van de drie partijen maken dat op een behoorlijk aantal punten snel overeenstemming kan worden bereikt en ook al is bereikt. Dit geeft veel goede moed en enthousiasme.

Financiën
De drie coalitiepartijen hebben zich goed in de financiële positie van Wassenaar verdiept. En het kost best moeite om het juiste beleid voor de toekomst te bepalen. Niet omdat we het niet eens zijn, maar omdat het ingewikkeld is er nog al wat bezuinigd moet worden om de financiën gezond te maken. Geld uitgeven gaat makkelijk, geld besparen kost veel meer moeite.
HartvoorWassenaar

Het beleid van HartvoorWassenaar is dat, ieder jaar, niet meer wordt uitgegeven dan wordt ontvangen. We willen ook dat Wassenaar een gemeente is die geen geld hoeft te lenen en schulden maakt. We willen voldoende geld op de bank hebben om de noodzakelijke vernieuwingen te doen. Zoals het vervangen van de verouderde sporthallen door één nieuwe. En al is het heel ver weg, op enig moment zal ook het zwembad vernieuwd moeten worden. En we willen niet dat dan gezegd moet worden: sorry, geen geld. Zoals bijna met de Warenar gebeurde. Maar we willen ook kunnen investeren om de problemen bij het Rozenplein op te lossen. En investeren in vernieuwing.

Verstandig
Wassenaar heeft het geluk gehad dat we in 2009 € 45 mln ontvingen voor de verkoop van ons pakket NUON aandelen. Een eenmalige grote meevaller. Dat geld moet er niet langzaam uitlopen aan de alledaagse uitgaven. Dat is in de afgelopen jaren toch te veel gebeurd.

Wij zijn zuinig. Want dat vinden we verstandig.

Verantwoordelijkheid
Al in 2014 heeft HartvoorWassenaar het financiële beleid op de agenda gezet. In eerste instantie als enige. Wij doorzagen wat er gebeurde. Wij waren kritisch. Pas tijdens de verkiezingen wilde iedereen over gezonde financiën spreken. We zijn blij dat we er al jaren luid en duidelijk over zijn geweest.

De belangrijkste reden voor een (zeer) gezond financieel beleid is om de bestendige zelfstandigheid van Wassenaar veilig te stellen. Want als je geen schulden hebt komt er geen ongewenst volk aan je deur kloppen. Kijk maar eens naar Voorschoten en Haren (Groningen).

HartvoorWassenaar voelt zich in het bijzonder verantwoordelijk voor goede Wassenaarse financiën en zal er zeer nauw bij betrokken zijn. We hebben daarvoor van vele Wassenaarders instemming gekregen.

We zijn op de goede weg.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide. Voor een dorp in balans.