woensdag 27 oktober 2021

S Sport

De 250 ritten van Toerclub de Kampioen

Wassenaar - Hoe kan een club ruim 250 ritten per jaar rijden? Wel, heel simpel: Wij organiseren 5 ritten per week en in de wintermaanden november t/m februari fietsen wij gewoon door.

De ritten

Vanuit Wassenaar
Vanaf de Openingsrit begin maart rijden wij elk weekeinde een korte rit van zo'n 60 tot 70 km en een langere rit. De lengte van deze langere ritten wordt vanaf maart langzaam aan opgebouwd en neemt in september/oktober weer af tot de Sluitingsrit eind oktober. Rijden we het ene weekeinde op zaterdag de korte rit en op zondag de lange, dan wordt dat het volgende weekeinde zoveel mogelijk omgedraaid. Al deze ritten starten vanuit onze startlocatie Bar 't Ruime Sop, Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Vanuit Voorschoten
Buiten de Kampioenritten om vanuit Wassenaar vindt een aantal van onze leden elkaar bij een drietal ritten doordeweeks, te weten op dinsdagmorgen, woensdagmiddag en donderdagmorgen. In de dinsdag- en donderdagmorgenploeg treft een aantal leden uit de langzamer groepen elkaar voor een gezamenlijke rit van ± 70 km, terwijl een aantal leden uit de snellere groepen elkaar op de woensdagmiddag treft voor een rit van zo'n 70 à 80 km. Tijdens deze woensdagmiddagritten wordt veelvuldig van kop gewisseld, wordt het tempo regelmatig versneld (intervaltraining), ligt de kruissnelheid vaak ruim boven de 30 km/uur en het gemiddelde op 28 à 29 km/uur.
Beide groepen verzamelen vóór de ingang van Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43, 2251 GA Voorschoten. Op dinsdag- en donderdagmorgen om 09.30 uur en op woensdagmiddag om 13.00 uur.

Een aantal bijzondere tochten de komende weken:

- 12 mei: Rondje Voorrijder. De voorrijder neemt u mee op een prachtige tocht door de regio. Start om 08.30 u.
- 19 mei: de Voornetocht: we doen de Zuidhollandse eilanden aan met een boottocht als bonus. Start om 08.30 u.

Een volledig overzicht van onze ruim 250 ritten dit jaar vindt u in onze Toerkalender.