vrijdag 26 februari 2021

E Events

Lentetelling in Nationaal Park Hollandse Duinen voor (amateur) natuuronderzoekers

Wassenaar - In Nationaal Park Hollandse Duinen wordt op zaterdag 26 mei een lentetelling georganiseerd voor alle (amateur) onderzoekers uit de regio. Naar verwachting gaan ruim 200 natuurliefhebbers tegelijkertijd het duingebied van Meijendel bij Wassenaar in, op zoek naar zoveel mogelijk verschillende plant- en diersoorten.

Om deel te nemen aan de lentetelling is enige soortenkennis vereist. Deelnemers kunnen kosteloos mee met een georganiseerde telling of zelfstandig inventariseren. Natuurlijk is er achteraf genoeg ruimte om te netwerken en mooie verhalen uit te wisselen met andere natuurliefhebbers. De organisatie stelt een biologische lunch beschikbaar voor alle aangemelde onderzoekers. Aanmelden is verplicht en kan via https://5000soortenjaar.nl/aanmelden-lentetelling/.

Op zoek naar 5000 soorten
De lentetelling is onderdeel van het 5000-soortenjaar. Dit is een initiatief van Dunea, Staatsbosbeheer, EIS kenniscentrum insecten en Waarneming.nl in samenwerking met een groot aantal partijen als KNNV, IVN, Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk en De Vlinderstichting. In heel 2018 laten zij zien hoe rijk en bijzonder de flora en fauna in nationaal Park Hollandse Duinen is door het vinden van meer dan 5000 verschillende soorten.