vrijdag 14 augustus 2020

A Algemeen

Wilhelmina van Pruisentocht bij De Kampioen

Wassenaar - Op zaterdag 2 juni 8.30 uur rijdt Toerclub De Kampioen - tenzij het al te slecht weer is - de Wilhelmina van Pruisentocht van ca. 110 km. De start is bij Bar ’t Ruime Sop op het achterterrein van Jachtwerf Princehaven, Van Zuylen van Nijeveltstraat 100, Wassenaar. De kruissnelheid zal rond de 28 km/u liggen, de snelheid van de gecombineerde A- en B-groep. De tocht is ontworpen door een lid met veel historisch besef. We drinken koffie in Hekendorp ten oosten van Gouda, vroeger Goejanverwellesluis genaamd, een bekend punt uit onze vaderlandse geschiedenis. Hier zou op 28 juni 1787 Wilhelmina van Pruisen, de vrouw van de verdreven stadhouder Willem V op weg naar Den Haag zijn tegengehouden door Goudse patriotten. Haar aanhouding was aanleiding voor haar broer, de koning van Pruisen, om de Republiek binnen te vallen en de Patriotten ten val te brengen. De tocht voert verder ook langs een aantal historische plekken.

De C- en D-groepen kiezen een kortere route en maken een Kampioenrit van 60 à 70 km. De snelheden van die groepen liggen aanmerkelijk lager, resp. ca 24 en 21 km/u.
Op zondag 3 juni, zelfde tijd en plek, rijden we een Kampioenrit, bestemming nader te bepalen, afstand 60 à 80 km al naargelang de snelheid van de groep. We willen nl. met alle groepen ongeveer tegelijk bij de koffie aankomen. Kampioenritten zijn ook een prima vrijblijvende gelegenheid om eens kennis te maken met de gezellige TC De Kampioen.

Het programma in de volgende weekenden:
• 9 juni Kampioenrit, start 8.30 uur;
• 10 juni om 7.00 uur de klassieke Vierstedenrit van 200 km, de enige 200 km rit van de toerkalender;
• 16 juni de Loettocht van 150 km, start 8.30 uur;
• 17 juni Kampioenrit, start 8.30 uur;

Daarnaast hebben we nog onze ritten op dinsdag, woensdag en donderdag vanuit Voorschoten vanaf Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43. Ook een goede gelegenheid om eens kennis te maken. Meer informatie vind je op www.tcdekampioen.nl. Daar vind je tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief