zaterdag 26 september 2020

S Sport

Blauw-Zwart blijft met achtste plaats trots in de derde klasse

Wassenaar - Wat voor het gehele land gold: ook het laatste competitieduel van de hoofdmacht van Blauw-Zwart zuchtte het afgelopen weekeinde onder de drukkend warme hitte. Er werd door de Schulpwei-bewoners met 1-2 verloren van de bezoekers uit Zoetermeer, DWO. En daarmee is zo’n beetje alles gezegd over het laatste duel in de derde klasse van de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep.

Door de hitte en het weinige belang van deze pot voetbal kwamen de spelers maar niet echt op gang. Totdat na een half uur, geheel in stijl van de wedstrijd, Jersylee Riley van DWO een luie schuiver van grote afstand net voor Blauw-Zwart-goalie Mike van Zonneveld op een graspolletje op zag stuiteren (0-1).

Het werd in de 51e wedstrijdminuut nog gekker toen de opdringende Blauw-Zwartaanvallers dankzij de steun van een DWO-verdediger de bal met keeper en al de goal in zagen verdwijnen (1-1). Vooral voor de statistieken van belang verdween de bal nog in dezelfde wedstrijdminuut langs de verbouwereerde keeper van Blauw-Zwart (1-2). Dunke Lagerberg en Raymond Vosse, die bij de aanvang op de reservebank waren begonnen, mochten in de loop van de tweede helft nog hun opwachting maken en de Blauwen kregen zowaar nog kans op kans. Een fraaie lob van de hard werkende Stuart Hooijmans over de DWO-keeper heen spatte zelfs onfortuinlijk op de lat uiteen.

Vermeldenswaard was zeker dat de 47-jarige Dennis Wolters, die met zijn plek op de bank als reservekeeper van de Blauwen onverwoestbaar blijkt, nog zijn opwachting mocht maken in deze slotwedstrijd. Dat maakte het overigens ook mogelijk dat Mike van Zonneveld onder een dankbaar applaus het veld mocht verlaten: hij stopt met keepen. Dit seizoen was hij door trainer Jos van der Helm nog overgehaald om het eerste uit de brand te helpen en alsnog met zijn vaak uitstekende keeperswerk punten te verdienen.

Over punten gesproken: na een beroerde start van zeven (!) verliespartijen op rij bleef de selectie van de Lagerberg Verhuisgroep het geloof in eigen kunnen behouden. En zo werd uiteindelijk een achtste plaats in de derde klasse behaald met maar liefst 32 punten. Dat betekende niet alleen handhaving na de promotie vorig seizoen uit de vierde klasse zaterdag, maar ook een prestatie van formaat.

De ‘Gouden Schoen’ van de Supportersvereniging Blauw-Zwart (SBZ) werd na afloop van de wedstrijd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt door SBZ-voorzitter Ton Hof. En de onderscheiding voor de meest constant presterende eerste elftalspeler van dit seizoen kwam als waardig afscheid van een vertrekkende ‘helper in de nood’ en good old Bas Conradi (32 jaar) op de goede plek terecht. Net als Mike van Zonneveld heeft Bas Conradi dit seizoen veel bijgedragen aan de handhaving van de Blauwen in de derde klasse!

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief